2019.09.18. 16:00
Száznál is több programmal vár az őszi Nyitott Balaton
Minden hétvégére jut egy-egy gasztrofeszivál ősszel is, mert a Balaton még mindig nyitva van.

Idén 284 szálláshely és 140 étterem, pincészet, büfé, cukrászda csatlakozott a Nyitott Balaton őszi akcióhoz, amelynek keretében november 10-ig több, mint száztíz programot szerveznek – írja a sonline.hu.

Az idén 11. alkalommal megszervezett akció középpontjában a balatoni borok, ételek és aktív programok állnak – ismertette Fekete Tamás, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnöke a közleményben. Az összefogás célja annak bizonyítása, hogy van miért a Balatonhoz utazni ősszel is, az egész régiót átfogó kampányt a szüreti időszakhoz és a Márton-napi eseményekhez igazították – tette hozzá.

A BTSZ programajánlója szerint a szeptember eleji szüreti mulatságokkal kezdődő őszi akció idején minden hétvégére jut egy-egy balatoni fesztivál. Ilyen például a siófoki Sör- és csülökfesztivál, az Alsóörsi horgásznap és a Halfőzőverseny, a Gyenesi Íz-lelő gasztrotúra, a siófoki Halfesztivál, a balatonföldvári Töklámpások éjszakája, a Tök jó Zalakaroson programsorozat vagy a Márton-napi családi fesztivál Hévízen. A Balaton körül több helyen szerveznek vezetett kerékpáros- és gyalogtúrákat is, amelyeket összekötöttek pecsétgyűjtő, tókerülő élménytúrával.

Ezen az oldalon is rengeteg őszi programot találsz, kattints ide, meglátod!

Mi is készítettünk egy bakancslistát, amire összegyűjtöttük mi az amiért ilyenkor ősszel is érdemes elindulni a Balatonhoz. Itt megnézheted!

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva