2018.09.28. 12:00
Szedjünk és süssünk almát! - videóval
Van belőle édes, van savanykás, kicsi és nagy, zöld, sárga vagy éppen pirosan mosolygó. Az almát nyersen és persze süteményben is szeretjük.

Néhány napja írtuk meg mi is, hogy hol van Szedd magad az almát akció a Balaton környékén a hétvégén. Ha a családnak nincs is kedve az édes gyümölcsért hajolgatni, a már igencsak hűvös estéken bizonyára örömmel fogadják majd a meleg almás sütiket.

Fordított almatorta

HOZZÁVALÓK
1 kg alma, 20 dkg cukor, 20 dkg vaj, 13 dkg liszt, 6 db tojás, 1 db citrom, csipet só, 1/2 tk vaníliakivonat (vagy 1 csomag vaníliás cukor)

ELKÉSZÍTÉS
– Az almákat meghámozzuk, magházukat kivágjuk, felnégyeljük, és 5 dkg cukorral meghintett sütőformába tesszük. Meglocsoljuk egy kevés citromlével és a vaníliakivonattal. A tetejére kb. 5 dkg vajat forgácsolunk. Fedő alatt a tűzhelyen addig pároljuk, amíg a cukor karamellizálódik.
– A tojás ok sárgáját 15 dkg cukorral, majd 15 dkg vajjal habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és a lisztet. A tojás fehérjéből kemény habot verünk, és lazán a masszához keverjük.
– A habot rásímitjuk a párolt alma tetejére, és 190 fokon aranyszínűre sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd tálcára fordítjuk. Vaníliás tejszínnel vagy vaníliás fagylalttal tálaljuk.

Vagy készíthetjük a videó alapján is:

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva