2019.07.21. 16:20
Szeles szombat: hat mentés a vízből
Szörfösök, vízibiciklisek kerültek bajba a szél miatt, de SUP-pal is borultak úgy a Balatonba, hogy be kellett a rendőröknek avatkozni.

Négy alkalommal összesen hat ember kellett kimenteniük a tóból a balatoni vízirendőröknek szombaton. Szörfösök, vízibiciklisek kerültek bajba, de SUP deszkával is sikerült olyan helyzetbe kerülni, hogy be kellett a rendőröknek avatkozni.

A vészhelyzeteket kivétel nélkül az okozta, hogy a bajba jutottak nem ismerik vagy nem tartották be a viharjelzési szabályokat. Mint azt mi is többször, megírtuk már, esőfokú viharjelzés esetén – ilyenkor a viharjelző percenként 45-öt villan – úszni, vagy csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni. Másodfokú viharjelzés esetén – a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan – már tilos fürödni, és tilos csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni. Ez alól csak a vitorláshajók kivételek.

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben a Balaton vízfelületén bajba kerülsz vagy bajba jutott embert látsz, azonnal hívd a 1817-es segélyhívó telefonszámot!
Ma délután különösen figyelj, mert kora este egy hidegfront érinti az országot. Zivatarveszély miatt többek között Fejér, Veszprém és Zala megyére is figyelmeztetést adtak ki.

Fotó: MTI/ Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva