Krausz Andrea | 2021.10.06. 14:35
Szenzáció a Balatonon! Megfogták Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny rekordhalát
Október 6-án Balatonszárszón sikerült megdönteni a Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny fogási rekordját. A Black and Nice BRC Team 12 óra 42-kor emelte ki a hatalmas pontyot, melynek súlya 30, 825 kg.

A verseny rendezői élőben jelentették be a rendezvény Facebook oldalán, hogy megdőlt a mindenkori versenyrekord.

Balatonszárszón, a Központi Strandon mutatták be a hatalmas fogást.

Alig tudták a pontyzsákból kiemelni a gyönyörű pikkelyest, hogy néhány fotó erejéig megörökítsék a feledhetetlen pillanatot. Kattogtak a fényképezőgépek és még egy csókot is kapott hatalmas állat.

Black and Nice BRC Team és az eddigi rekord ponty 2020. október 6-án
Fotó: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Aztán a vízbe gázolt a csapat minden tagja (négyen alkotnak egy csapatot) és óvatosan visszaengedték a Balatonba a tó óriását.

– Amikor megláttuk akkorát kiabáltunk, hogy szerintem Badacsonyban is hallották – mesélték a helyszínen a versenyzők.

– Elsőfokú viharjelzés volt, kihúztuk a felszerelést, nem tudtuk már visszavinni. Úgyhogy leraktuk 450 méternél. Egy óra múlva pedig elhúzta. Nem volt semmi ellenállás, csak szép lomhán úszott. Dupla 24-es, halas csalit használtunk – részletezték a fogás a körülményeit.

Közeli a 30,825 kg-os balatoni óriásról
Fotó: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Fekete János, Balatonszárszó polgármestere a hír hallatán ugyancsak a helyszínre sietett. Mint mondta, szeretné a többi pecást is arra buzdítani, hogy jöjjenek el Balatonszárszóra. Megtudhatják, hogy a településen milyen kapitális pontyokat lehet fogni. Ráadásul a nagycsaládosok is jól érezhetik magukat a településen.

Október 1. és 9. között 121 darab négy fős csapat küzd meg a IX. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászversenyen. 187 órán keresztül, éjjel-nappal pecáznak a versenyzők.
A szervezők idén meghirdették a “Jackpotot”, vagyis bruttó 500 ezer forintot ajánlottak fel annak a résztvevőnek, aki túlszárnyalja az akkori versenyrekordot. Ezt 2020-ban állította be Szabó Pipsi István, a Balaton Baits By Pipsi nevű csapat vezetője, aki egy 96 cm hosszú és 29,175 kg súlyú óriást emelt szákba.

A mostani rekord megdöntésére még van lehetőség, hiszen a verseny szombat 13 óráig tart.

A verseny részleteiről itt lehet olvasni!

A legszebb pecás élményekről itt lehet olvasni!

 

Nyitókép: Facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva