Krausz Andrea | 2024.01.12. 12:00
Szenzációs pályákon lehet síelni újra Eplényben
Január 9-én újra megnyitotta kapuit az eplényi Síaréna Vibe Park. A nagy hidegnek köszönhetően 80-100 centis havat gyártottak a hóágyúk a pályákra.

Régen látott hideg köszöntött be a Bakony vidékére is, hajnalonként -10 fokot is mutattak a hőmérők Eplény környékén. Bár nem volt havazás, a hóágyúknak köszönhetően szenzációs pályákat sikerült kialakítani.

Az átlagos hóvastagság 80-100 centiméter.

Több pálya működik Eplényben

A Síaréna Vibe Park beszámolója szerint már üzemel az 1048 méter hosszú, 176 méteres szintkülönbségű A1-es pálya és a négyszemélyes ülőlift, a T1-es tanulópálya a mellette található tanulólifttel, a A7-es teteje, és a Q3-as pálya.

További pályák megnyitásán dolgoznak, az A6-os is hamarosan síelhető lesz.

Nem kell fagyoskodni

Az eplényi komplexum a legjobb infrastruktúrával rendelkező magyarországi síközpontnak számít. Magyarország első négyüléses sífelvonója mellett kétüléses, valamint csákányos- és tolókaros felvonók biztosítják a pályák tetejére való feljutást.

51 hóágyú segíti technikai hóval, hogy a hideg időben az éghajlati adottságoktól függetlenül is lehetőség legyen síelésre és snowboardozásra.

Természetesen oktatással és felszerelés-kölcsönzéssel várják az érdeklődőket, a Holle Anyó Hüttében pedig melegedni, és enni-inni is lehet.

Nyitókép: Síaréna Vibe Park

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva