Péter B. Árpád / zaol.hu | 2021.11.19. 14:00
Szerinted a tiéd a legszebb balatoni ház? Nevezz a versenyre!
Idén is keresik a legszebb balatoni házakat, december 15-ig várják a jelentkezőket az „Év Balatoni Háza” pályázatra.

A pályázat célja, hogy népszerűsítse és megismertesse a tágabb közönséggel a minőségi építészetet, felhívva a figyelmet a Balatonnál lévő példaértékű épületekre.

– Negyedik alkalommal hirdeti meg az „Év Balatoni Háza” pályázatot a Balatoni Szövetség és a Nők a Balatonért Egyesület a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkárságának támogatásával, amelyre december 15-ig lehet jelentkezni az üdülőkörzet területén 2013. január 1. után épült, felújított vagy átalakított épületekkel – mondta Lengl Zoltán, Zala megyei állami főépítész.

A nevezéseket három kategóriában várják:

külön versengenek a lakóházak, a középületek, valamint az üdülő, illetve gazdasági célú épületek.

A pályázatra elektronikusan lehet nevezni.

A beérkezett tervrajzok és fotók alapján, előbírálat után, a zsűri által kiválasztott épületeket a helyszínen is megtekintik, s ezt követően dönt a bíráló bizottság, amelyben a Magyar Építész Kamara, a Magyar Építőművészek Szövetsége, a három érintett megye építész kamarája, a NABE és a Balatoni Szövetség képviselője kap helyet, elnöke pedig Füleky Zsolt, a Miniszterelnökség építészeti és építésügyi helyettes államtitkára lesz.

Az előző évi nyertesek
Fotó: Keszey Ágnes

A tavalyi díjakból kettő Keszthelyre került, ezért az idei pályázat sajtóbemutatását a legutóbbi „Év Balatoni Lakóháza” címmel elismert Castelli-villa udvarán rendezték. Pálfi László és Pálfiné Gelencsér Judit tulajdonos arról beszélt: megtisztelő volt a díj elnyerése, habár az elsősorban Kurucz Szabolcs tervezőt illeti. A család három gyermekével él a felújított házban, amely a kerttel együtt napi használatban van, otthonuk már sokak érdeklődését felkeltette.

Nyitókép: shutterstock

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva