likebalaton.hu | 2020.04.23. 08:16
Szexuális erőszak az M7-es autópálya mellett
A Székesfehérvári Járási Ügyészség szexuális erőszak bűntette és más bűncselekmény miatt indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki 2020. március 7-én az M7-es autópálya Veszprém megyei szakaszán a sértettet erőszakkal arra kényszerítette, hogy vele szexuális cselekményt végezzen.

A nyomozás adatai szerint egy Veszprém megyei üzemanyagtöltő állomáson a gyanúsított személygépkocsijából a két ismerőse kiszállt, és a férfi a sértettel a gépkocsiban maradt. A terhelt a gépkocsi ajtaját lezárta és a nő akarata ellenére az üzemanyagtöltő állomás területéről elhajtott. A 71. számú főútról egy földútra kanyarodott, ahol a járművet leállította, a sértett lábaira ült, kezeit lefogta és megkísérelte a nőt megcsókolni. A sértett tiltakozott és kérte, hogy vigye vissza a benzinkútra.

A gyanúsított az M7-es autópályára hajtott, azonban a gépkocsi üzemanyag hiányában leállt. A gyanúsított a nővel a leállósávon gyalogolt, amikor ismét szexuálisan közeledett a sértetthez, aki továbbra is ellenállt. A nőnek sikerült a férfi szorításából kiszabadulnia, azonban a gyanúsított utolérte és visszarántotta az árokba, ahol erőszakkal szexuális cselekmény eltűrésére kényszerítette.

A gyanúsított büntetett előéletű, cselekményét visszaesőként, több büntetőeljárás hatálya alatt állva követte el, vonatkozásában a bűnismétlés reális veszélye fennáll. Alaposan feltehető továbbá, hogy szabadlábra kerülése esetén a cselekményt folytatná, vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

A Székesfehérvári Járásbíróság nyomozási bírája az ügyészi indítványnak helyt adott és elrendelte a terhelt letartóztatásának a meghosszabbítását. A Fejér Megyei Főügyészség közleménye szerint a bíróság döntése nem végleges.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva