Mihály Szilvia | 2020.08.14. 10:00
Szigligeten lesz a nyár legnagyobb fesztiválja!
Kéthetes koncertsorozattal ünnepelhetjük a nyár végét a Várudvar Fesztiválon! A fellépők között a Budapest Bár, a Wellhello, a Punnany Massif, a Kistehén zenekar, Fran Palermo, Péterfy Bori, a Bëlga és az Anna and the Barbies!

Ha azt hitted, idén nyáron nem tudsz a kedvenceid zenéire táncolni a Balatonnál, van egy jó hírünk! Szigligeten átélheted a szabadtéri koncertélmény semmivel sem összehasonlítható varázsát!

– Honnan jött az ötlet, hogy Szigligeten legyen egy nyárzáró kéthetes koncertsorozat?
– Két dolog együttállása adta meg az ihletet az idei nyáron: a fesztiválok és a kulturális programok hiánya, illetve a Szigliget szépségéből adódó belföldi turizmus nagysága. Ráadásul, adott volt egy csodás helyszín, így gondoltunk egy merészet, és elindultunk az álmaink után. Augusztus 16-tól két hétig minden este különböző zenei programokkal várjuk a vendégeket – tudtuk meg Mesterházy Balázstól, a Várudvar Fesztivál 2020 szervezőjétől.

– Miben más, különlegesebb a Várudvar, mint egy megszokott koncerthelyszín?
– A fesztivál és maga a Várudvar is, a Szigligeti vár tövében található, mely egy egyedi, a megszokott nyári fesztiváloktól eltérő, varázslatos atmoszférát biztosít az idelátogató vendégeknek. Ez egy egyedülálló és páratlan helyszín, ahol a múlt és a jelen találkozik. Minden kő és minden árnyékot adó óriás fa mesél nekünk a múlt értékeiről, a jelent pedig a Gasztroudvar street food ételei és dekorációja hozza be ebbe a miliőbe. Természetesen minden feltételről gondoskodtunk, a nagy fesztiválokhoz hasonlóan az illemhelyek és a vendégek biztonsága is garantált.

– Ki a célközönség? Aki a nagy fesztiválokon szokott bulizni vagy egy teljesen új “fesztiválréteg”, aki a kisebb helyszíneket keresi?
Mivel egy kéthetes koncertsorozatról van szó, emiatt igyekeztünk a zenei világ minden szegletéből előadókat hívni, és rajtuk keresztül minél színesebb vendégkört elérni. Reményeink szerint az egészen fiataloktól a szépkorúakig mindenkit vendégül láthatunk majd. A kisebb létszámú koncertek magukkal hoznak egyfajta bensőséges hangulatot. Sokkal könnyebben kialakul a fellépő és a néző között egy kapcsolat, ami a műsoron felül azt a bizonyos pluszt tudja nyújtani.

– Hány fő fér el a Várudvari koncerteken?
A pandémia okozta korlátozások miatt a koncertek maximum 500 főig tarthatók meg biztonságosan. Számunkra első a emberek biztonsága, ez mindent felülír. Legyen szó fellépő művészről, háttérmunkásról vagy a dolgozóink biztonságáról. Természetesen minden vendég részére biztosítunk ülőhelyet a hangulatosan kialakított, új rendezvénytéren.

 

– Mekkora a színpad? A zenekarok megszokott hangzás és látványvilága fogadja a vendégeket, vagy teljesen új élményben lesz része a rajongóknak?
Azt mondanám, hogy a kettő kombinációja adja ki a valós képet. Egyrészt a színpad a megszokottnál kisebb, 48 négyzetméteres alapterületű, melyet Szigliget hangulatos Ófaluja vesz körbe. Másrészt a hang és képi látványvilág a megszokott minőségben áll rendelkezésre.

– Szigligeten elég nehéz parkolni, mit tanácsoltok a vendégeknek, hol hagyják az autóikat?
Közvetlenül a Várudvar mellet található a várba érkező vendégek számára kialakított parkoló, de nem sokkal lejjebb, a falu bejárata mellett is van közvetlen parkolási lehetőség.

– A helyszínen lehet a koncertek napján jegyet váltani vagy csak online történik az értékesítés?
Természetesen helyben is van lehetőség jegyvásárlásra limitált számban, de mindenkit arra buzdítunk, hogy szerezzék be előre a jegyeiket, mert csak így tudjuk garantálni a bejutást. Célunk , hogy ebben a nehézségekkel teli évben, az emberek egészségét szem előtt tartva egy emlékezetes két hetet biztosítsunk az idelátogató közönségnek!

Kattints ide, hogy megtudd, kik lesznek a fesztivál fellépői!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva