2019.07.11. 21:26
Szökött kengurut keres a rendőrség!
Néhány tíz kilométerre a Balatontól, Igal utcáin egy kenguru ugrándozott békésen csütörtökön délelőtt. A rendőrök és a vadászok próbálták elkábítani, de az erszényes ügyesebb volt, és meglógott. Ha találkozol vele, légy óvatos, nem olyan kedves, mint a mesékben.

Hosszú Balázs, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitány sajtóreferense kérdésünkre megerősítette, hogy kollégái követték az erszényest ám nem sikerült befogni a fürge kengurut. Helyi vadászok is csatlakoztak az akcióhoz, ők kábítólövedékkel próbálkoztak, de nem jártak sikerrel, így az Ausztráliában őshonos faj eltűnt a kereső szemek elől. Sajtóértesülések szerint az állat Bonnyáról szökhetett meg.

Ugráskor óvatosan az elülső lábaikra támaszkodnak, aztán a hátsó lábaikkal haladnak tovább. Erős és izmos hátsó lábaiknak köszönhetően 48-50 km/órás sebességgel is képesek ugrándozni. Egyetlen ugrással 9 m-t tudnak megtenni. Ha kell, akár több tíz kilométert is megtesznek naponta, szóval akár a Balaton felé is kirándulhat a rémült állat.

Utoljára a Igaol, a Táncsics telepen, az Ady Endre utca vége körül látták, majd beugrált az erdőbe. Amennyiben találkoznál a kenguruval, ne próbáld meg egyedül befogni, könnyen agresszívvé válhat az állat. Célszerű inkább a rendőrséget értesíteni.

 

Itt a globális felmelegedés a nyakunkon, ma délelőtt egy ?kengurut láttak Igal utcáin ? Persze az is lehet, hogy csak a…

Közzétette: Attila Gellért – 2019. július 11., csütörtök

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva