likebalaton.hu | 2020.09.11. 17:00
Szombaton éjfélig vár a Szent György-hegy
Idén elmaradt a Szent György-hegy hajnalig rendezvény júniusban, helyette három kisebb találkozó, amolyan pincetúra vár ránk szeptemberben.

Budavári Dórával, az esemény ötletgazdájával bezsélgettünk a következő hétvégék programjáról:

– A következő három szeptemberi szombaton (12,19 és 26) a terveink szerint 6-6-6 pince és vendéglátóhely lesz nyitva a hegyen, egymástól nem túl messze, egy csokorban. Zenével, étellel, borokkal készülnek, készülünk. Várunk szeretettel, a szabadban, szabadon minden Szent György-hegy rajongót. Az eseményeket nem bonyolítjuk túl, a lényeg, hogy idén is lássuk egymást. A helyszínek rendezvényei külön rendezvényeknek számítanak, az egyes helyszínek maguk rendelkeznek a programról és a befogadó kapacitásról. A Szent György-hegy éjfélig oldal célja kommunikációs szempontból összefogni az aznap nyitva tartó pincék programjait.

Fotó: Mihály Szilvia

– Milyen programok várnak ránk az első hétvégén?
– A Kisház a Sárkányvölgyben és a Pláne Badacsony borterasz kollaborációjának köszönhetően lesz jófajta kávé, chill a diófa alatt, persze ezen az estén máshol nem kapható hegyi borok, 19 órától 22 óráig Magyar Bori koncert. A fenomenális ételt az Apa Játéka Produkciós Iroda szolgáltatja. Az első hajnalig óta házat vettem a hegyen, ami most először amolyan pop-up rendezvényhelyszín lesz. Jön ugyanis a Pláne Badacsony, Tóth Ádám és csapata, aki amúgy a Hajnalig másik alapítója volt még az ősidők kezdetén, 2018-ban. A Pláne Badacsony borterasz eredetileg Badacsony központjában tevékenykedik és Tóth Ádám tulajdonosnak köszönhetően gyűjti össze a régió legjobb, vagy épp legérdekesebb tételeit.

Fotó: Mihály Szilvia

Ha a 2HA kapuját nyitva találod, már jó helyen jársz, ezen a hétvégén biztosan. A 2HA egyszemélyes, szenvedélyes vállalkozás, melynek mozgatórugói a kísérletezés, a teremtés, és a nem titkolt öntörvényűség. A tulajdonos-borász inkább a fejlődésben hisz, mint a konvenciókban, a tanulás mellett fontos a folyamatos újratervezés. Talán nem véletlen, hogy nála talált otthonra a Toszkánából ismert szőlőfajta, a Sangiovese is, ami itt, a Szent György-hegy déli lejtőin, a víztükörről visszaverődő napsütésben, a vulkanikus talajon legalább olyan jól érzi magát, mint Olaszországban. Török Csaba ezen az estén biztosan megbont pár régi tételt! Az ételt a Fillet Event Catering csapata, Ramon és Gábor szolgáltatja, akik a húsok és füstök legnagyobb szakértői, biztosan lesznek jó zenék, és ennek megfelelően tánc is, vagy csak távolba nézés.

A Kiss Borpince is nyitott ajtókkal vár, ez a Szent György Pince történetének folytatása, fenn a domboldalban, gyönyörű, szinte 360 fokos panorámával. A természet hangjai, pozitív kisugárzásai boldogító kortyok és kilátás társaságában. Az út keresztül vezet a Sárkányvölgyön, eltévedni nem fogtok, de érdemes megjárni az utat, ami rejtekes vidékeken és szőlősorok közt visz.

Fotó: Mihály Szilvia

Killer Casparék a Szent György-hegyen, a bazaltorgonák alatt, természetvédelmi környezetben, kéthektáros birtokon gazdálkodnak húsz éve. Fő tevékenységük az általuk ökológiai módon, vegyszermentesen termelt szőlő feldolgozása minőségi borokká, de készítenek mustot, ecetet és verjust is. A romantikus pince előtt a kiskertben különleges natúr vörösborokat, borpárlatot, Frizzante-kat, házi készítésű gyümölcs- és fűszeres szörpöket kóstolhattok. Az este folyamán regionális termelőktől grillkolbász, pogácsa lesz kapható, 22:00 órától friss házi lekváros palacsinta várja a vándorokat. DJ Huber tolmácsolásában a funky, a jazz és a pop berkeiben kalandozunk majd 18.00 órától a világzene nagy klasszikusaival!

Puttkamer Bence és Mossop Peti helyszínén nagy szerepe van Peti kozmopolita hátterének, Bence borainak, és Ugron Zsolna személyiségének: ők a Kutyakaparó vendéglátói, akik maguk is gyakran táncra perdülnek az egyik legbohémebb, leglazább helyszínen. A Kutyakaparó pop-up helyszín, ahol sok minden esetleges, kivéve a hangulat, mert az biztosan első osztályú lesz. 21 órától cigányzenével, tánccal és koncerttel készülnek, és Korényi Kinga lángosa is ütős érv, hogy ellátogass hozzájuk!

Fotó: Mihály Szilvia

A PAP wines igazi multikulti hely, borászat és vegetáriánus lakásétterem egyben, kihagyhatatlan hangulattal. Az otthonosságot a hangulat és az India–London–Koppenhága-tengelyen inspirálódott vegetáriánus konyha adja, ami Molnár „Papa” Áron kisujjában van. Áron évekig DJ-ként is dolgozott, a finom zenék nem véletlenül a borászat kellékei. Felesége, a rigai születésű Karina a skandináv vonalat és a design iránti vonzódást hozta magával, ők ketten igazán jó párost alkotnak. Ezen az estén Áronék helyett Szilveszter Kriszta főz majd fantasztikus ételeket, megkóstolhatjátok a PAP WINES hegyi borait, a lemezeknél Papa Áron és Mihály George – akik a Very Sundays eseményeken is megtáncoltatják a közönséget.

A Magashegy Pince, Gémesi Helén és András kertje maga a paradicsom, és nem csak azért, mert a kilátás egészen kivételes. Szombat este saját pincéjük és házuk kertjében látnak vendégül, különleges borokkal és házi készítésű piadinával. A szőlősorok végében a fák alatt jó elheveredni vagy leülni a padra, és elmélázni az élet nagy kérdésein. A borokkal kapcsolatban inkább Andrást kérdezzétek.
A szlogen erre a szombatra: vörös vagy fehér? Két szín, egy terroir!

– Milyen biztonsági intézkedésekkel készültök az eseményre?
– Az estéken mindenki a saját felelősségére vesz részt. Kérjük, a lehetőségekhez mérten tartsátok be az ajánlott óvintézkedéseket, fertőtlenítsetek és használjatok maszkot a mellékhelyiségekben. Minden helyszínen lesz lehetőség kézfertőtlenítésre. Külön érdekesség, hogy kitűzőket készítettünk az I love 1 meter jegyében. A szabadban, szabadon, vigyázva egymásra mottót támogatva, ha szeretnéd jelezni a távolságtartási igényedet, a Pap Wines és a Pláne a völgyben helyszíneken vehetsz kitűzőket, hiszen ez az időszak nem a puszi, sokkal inkább az 1 méter távolság időszaka.

Közzétette: Szent György-hegy hajnalig – 2020. szeptember 9., szerda

A hegy alján parkoljatok, vagy érkezzetek taxival, busszal, biciklivel, vonattal és gyalog!

– Mit tartalmaz a belépő?
– Az események a támogatói poharak megvásárlásával látogathatók, a pohár ára 2000 forint, cserébe tiéd egy saját Szent György-hegy hajnalig Riedel pohár és egy térkép-képeslap, amivel tájékozódhatsz a hegyen. A poharak minden résztvevő pincében megvásárolhatók.

Nézd meg, milyen volt az előző évi Szent György-hegy hajnalig, hasonló életérzésre számíthatunk ezen a hétvégén is:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva