Krausz Andrea | 2019.04.09. 08:00
Szombaton várja vendégeit a II. Kishegyi Kortyok és Falatok
Balatonlelle legnagyobb fesztiváljára készülnek a vendéglátók. Második alkalommal szervezik meg április 13-án a Kishegyi Kortyok és Falatok elnevezésű rendezvényt.

A Hegyszépítő Társaság ötlete nyomán életre hívott esemény célkitűzése, hogy minél többen megismerjék a festői szépségű balatonlellei Kishegyet. A résztvevők bebarangolhatják a környéket, ahol a különböző állomásokon finom borokat és ételkülönlegességet kóstolhatnak.

Több mint húsz balatonlellei és balatonboglári vállalkozó fogott össze azért, hogy bebizonyítsák, a Balatonon igény van az egész éves nyitvatartásra, és a klasszikus főszezonon kívüli programokra. Az összefogás hatására a Dél-Balatonon évente érezhetően hosszabbodik a szezon, egyre több vendéglátó egység marad éves szinten nyitva, és a szállásadók is a forgalom növekedésről számolnak be.

Kishegyi kortyok és falatok 2018-ban (Fotó: BL YachtClub)

– Számos rendezvényen vagyunk túl, és a résztvevők pozitív visszajelzéséből azt a következtetést vontuk le, hogy nem szabad megállni, jó úton járunk az összefogással –vélekedett Kávási Dóra, a BL YachtClub & Apartments rendezvényszervezője.

7 helyszínen 8 étterem, 2 cukrászda és 15 borászat olyan finomságokat kínál, amelyekért valóban érdemes lesz felgyalogolni a tüneményes domboldalba.

A szuper hangulatról árulkodik ez a videó is:

II. Kishegyi Kortyok és Falatok – április 13. szombat. 7 helyszínen 8 étterem, 2 cukrászda, 15 borászat. Este fellép Éliás Jr, a zenét DJ Suri Imre szolgáltatja. Ezen kívül számtalan kísérő program, kézműves vásár, jó társaság, remek hangulat várható! ?????‍♂️??☀️A Kishegy mindannyiunk kincse, fedezzük fel együtt! ☺️Oszd meg a videót, hogy minél több emberhez eljusson az esemény híre!#egészévbenBalaton #helloBalatonlelle #kishegyikortyokésfalatok

Közzétette: Hello Balatonlelle – 2019. március 14., csütörtök

 

– Itt a tavasz, friss ízekkel, hozzá illő jó borokkal várjuk a vendégeket – mondta a LikeBalatonnak Pócz József, balatonlellei borász. – Nálunk a rosé cuvée, vagy az irsai olivér mellett jó fröccsöket, valamint gyöngyöző bort is lehet kóstolni, utóbbi többfajta szőlő házasításával eredményez egy üde, frissítő italt. Mellé tökmagkrémes és körözöttes falatokat, valamint hangulatos harmonikazenét kínálunk. Remélem, hogy mindenki jól érzi majd magát, és hasonlóan sikeres lesz a rendezvény, mint tavaly – emelte ki Pócz József.

Gyöngyöző bort is kóstolhatunk (Fotó: sonline.hu/Németh András)

A rendezvény 12 órakor kezdődik, a kulináris élvezeteken kívül vezetett gyalog- és kerékpártúrát, kézműves vásárt és kézműves foglalkozásokat, népi játékokat, zenét, táncot, solymászbemutatót és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Lesz húsvéti tojásfestés is, az egyéni alkotásokkal a tojásfát is fel lehet díszíteni. Este fellép Éliás Junior, a zenét az ismert rádiós műsorvezető, Suri Imre szolgáltatja.

Részletek a programokról itt találhatóak:

II. Kishegyi Kortyok és Falatok

Díszítsük fel Balatonlelle tojásfáit – tojásfestés a Kishegyen

Összeállította: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva