Vasárnap Reggel | 2020.07.27. 17:00
Szuper jó applikáció segít a túrázóknak a Balatonnál
A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes alkalmazása óriási népszerűségnek örvend,próbáld ki te is! Mutatjuk, miért olyan szuper.

Előre megtervezhető, milyen látnivalókat ejts útba a kirándulás során

Hazánkban a tavasz és az ősz a fő túraszezon, s bár a tavaszit idén visszavetette a koronavírus-járvány, a szigorítások feloldásával gyorsan élénkült a túrázási kedv, és a letöltések száma is újra növekedésnek indult. Eddig több, mint 190 ezer túrázó használta az applikációt, és folyamatosan intenzív iránta az érdeklődés.

Kihagyhatatlan, bakancslistás kirándulások a Balatonnál – nézd meg a legjobb túrázós helyeket itt!

Az appról

A Magyar Természetjáró Szövetség ingyenes alkalmazása folyamatosan az első tíz legnépszerűbb között van. Az app szorosan összetartozik a webes felületével, a Természetjáróval, tulajdonképpen annak a mobil platformja. Mindkettőben ugyanazok a tartalmak, azaz túrák, látnivalók és szállásinformációk jelennek meg, és a kettő között szinkronizálódnak a felhasználók saját tartalmai is. 2020 májusában már félmillió oldalletöltést mértek, ami háromszorosa az előző évinek.

Keresgélj programjaink között, és túrázz a Balaton körül!

A Természetjáró portál és a Természetjáró app informatikai háttere egy német cég outdoor platformjára épül, a leírások és a fotók viszont mind saját tartalmak. Hatszáz kidolgozott túra, négyezer látnivaló és körülbelül ötszáz szállás szerepel a szövetség ajánlatainak sorában. A Természetjáró app fejlesztőinek az a céljuk, hogy az oldal Magyarország folyamatosan fejlődő digitális útikönyve legyen az aktív kikapcsolódást keresők kezében, de ne csak a rendszeresen túrázókat, hanem az alkalmi kirándulókat is segítse az ország felfedezésében. Az appba ezért olyan praktikus funkciókat építettek be, mint az összes jelzett utat megjelenítő turistatérkép, a túratervező, az útvonalrögzítő, az offline letöltés és navigáció lehetősége, az iránytű, a QR-kód-olvasó, a csúcskereső. Ráadásul a térkép – mivel a folyamatosan fejlesztett OpenStreetMap közösségi rendszerre épül – nemcsak Magyarországot, hanem az egész világot lefedi, tehát szinte bárhol, akár a Magas-Tátrában vagy Kenyában is lehet túrázni vele.

Hasonló szolgáltatásokat más appok is nyújtanak, de a Természetjárót célzottan az aktív kikapcsolódás híveire szabták, ezért naponta bővülő Magyarország-útikönyvet is magában foglal. Benne van az Országos Kéktúra összes szakasza is a hivatalos nyomvonallal és a pecsételőhelyekkel, és az igényekhez alkalmazkodva egyre több a kerékpárosoknak szóló tartalom, kizárólag szabályosan letekerhető ajánlatok formájában.

 

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva