2018.09.17. 06:16
Szuper nőies fürdőruhák terhes kismamáknak
Szponzorált tartalom - Ma már nem igazán kérdés, hogy aki állapotos, az ‘mutogathatja-e’ a hasát a strandon, uszodában.

Egyre gyakrabban látni pocakos anyukákat vízparton, és mostanra inkább az a kérdés, miben lehet kényelmesen és csinosan fürödni a kilenc hónap alatt.

Sport? Csak könnyedén

Azért is jól teszik a kismamák, ha sokat vannak vízben, mert a terhesség alatti testmozgás nagyon is hasznos. Segít szinten tartani a testsúlyt, és hozzájárul a kiegyensúlyozott lelkiállapothoz.

Ez mára olyannyira elfogadott lett, hogy inkább arra kell ügyelni, ne erőltessük az edzést és az Instagram-kompatibilis fittséget.

Persze nem minden sportot lehet űzni ebben az időszakban. A futás, hegyikerékpározás, lovaglás, aerobic ki van zárva, és az ütközéssel járó csapatsportok is veszélyesek lehetnek. Ám ma már ennek is változik a megítélése, van olyan professzionális futó, aki terhességét végigfutva egészséges babát hordott ki, de azért ezt nem érdemes utána csinálni.

Ami biztos, hogy az úszás semmilyen veszéllyel nem jár, és pihenteti a gerincet is. Ha valaki mozgásra vágyik terhesen, az nyugodtan válassza a vizes közeget. Esetleg az utolsó pár hétben abbahagyhatjuk az úszást, mivel elvileg ilyenkor nagyobb lehet a fertőzésveszély.

Jó tudni, van pár vízzel kapcsolatos mozgásforma, amit viszont nem szabad eröltetni: a búvárkodást vagy a szaunázást napoljuk el akkorra, mikor megszületik a baba.

A tankini később is használható

A terhesen folytatott fürdőzéshez beszerezhetünk új fürdőruhát. Az első hónapokra nem kell új darabbal készülni, de későbbre már érdemes betárazni egyet.

A választásnál elsőként egy alapvető kérdés merül fel: gondot okoz-e, hogy a várandós pocakot közszemlére tesszük, vagy sem.

Főleg az első babánál sok anyuka nagyon szívesen és büszkén mutatja meg magát bikiniben, így akár egy szép kétrészessel is megelégedhetünk. A méretnövekedés az alsó- és a felsőrészt is érintheti, így nem árt nagyobb méretet beszerezni. A magasra szabott bikini alsók kimondottan menők terhes hashoz, de vigyázzunk, hogy ne szorítson.

Ha valaki úgy érzi, nem szeretné, ha nézegetnék, vagy aggódik amiatt, hogy tűzi a hasát a nap, akkor választhat tankinit.

Emellett ma már számos cég készít kimondottan állapotosok számára alakformáló egyberészest, így ezt is beszerezhetjük.

Többféle irányzat van ezen a téren: a slankító fekete egyrészesek inkább elleplezik a ‘helyzetet’, más darabok, például a most sokfelé látható, fehér alapon pöttyös fürdőruhák középpontba helyezik a pocakot.

Ezeket a kilenc hónapra vett dresszeket és tankiniket érdemes megtartani szülés utánra, mivel természetes folyamat, hogy a kismama teste csak hetek, sőt akár hónapok alatt alakul vissza eredeti formájára. Úszni pedig kisbaba mellett is bátran lehet, ha az orvosi tanácsokat figyelembe vesszük.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva