Marton Attila | 2021.06.18. 10:00
Szuperhosszú csúszda lesz Eplényben? Mi az igazság?
Turisztikai attrakció készülhet a Bakonyban. A világ leghosszabb vízi csúszdáját álmodták meg az eplényi síarénába.

Az eplényi létesítményt üzemeltető Síaréna Kft. közösségi oldalán a napokban megjelent, hogy egy új, tavasztól őszig működő attrakció, a világ leghosszabb óriáscsúszdájának megépítését tervezik.

Azt írták, a fejlesztés feltenné Eplényt a világ turisztikai térképére:

az 1500 méter hosszú óriás vízi csúszda a maga kategóriájában világelső lenne,

megelőzné az eddigi leghosszabbat, amely Malajziában működik, és 1111 méter hosszú.

A Síaréna és a Pannon Egyetem közös kérdőívet is közzétett, amelyben arra kíváncsiak, hogy a valamennyi korosztály által használható vízi csúszda tervezésénél és megépítésénél milyen szempontokra és elvárásokra figyeljenek oda, amelyektől még vonzóbb lehet az attrakció a célközönségnek.

A közelmúltban a Napló Másként című kiadványnak a Síaréna ügyvezetője azt nyilatkozta, hogy a tervezett létesítmény a hármas számú sípálya infrastruktúráját használná.

A hegyre libegővel lehet feljutni, ahonnan elindul a másfél kilométeres csúszda. A sajtóhírek szerint a csúszdát száraz-nedves működésűre tervezik: a látogatók egy speciális csónakban ülve úgy csúszhatnak le rajta, hogy közben szárazak maradnak.

A Síaréna Kft.-vel kapcsolt vállalkozásban működő ENEFI Vagyonkezelő Nyrt. rendkívüli tájékoztatójában azt írta, a Síaréna Kft. tervei között valóban szerepel a fejlesztés, a projekt azonban egyelőre nagyon kezdeti, előkészítő fázisban áll, a műszaki, finanszírozási és szabályozási feltételek jelenleg is kidolgozás alatt vannak, és a projekt megindításához szükséges döntéseket még nem hozták meg.

Arra is felhívták a figyelmet, nem kezelhető tényként, hogy a projekt megkezdődik a közeljövőben, így az idei nyári megépítése sem reális jelenleg. Ezt erősítette meg lapunknak Fiskál János, Eplény polgármestere is, aki bár nem kívánt nyilatkozni a beruházásról, azt azonban elmondta, egyelőre csak ötlet szintjén találkoztak a fejlesztéssel.

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva