2018.11.12. 08:00
Talán itt volt a jövő kézilabdareménysége is
Érdekes feladatok és izgalmas mérkőzések várták a gyerekeket szombaton, az immár negyedik alkalommal megrendezett NEKA-Lurkó Fesztiválon.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia Sportcsarnok adott helyet az egész napos rendezvénynek, melyen a Lurkó-Programban résztvevő 11 város – Balatonboglár, Balatonlelle, Balatonszárszó, Nádasd, Sopron, Kapuvár, Mernye, Somogyvár, Gamás, Látrány, Szőlősgyörök – iskolájának 370 kisdiákja vett részt.

A gyerekeket a Siti Bea és Vári Edit által vezetett bemelegítés után különböző állomások várták, ahol a NEKA munkatársai és segítői különböző gyakorlatokat végeztettek a lurkókkal. A koordinációs akadálypálya, a célbadobás, a kidobós játék vagy a szellemi totó kisebb nagyobb kihívás elé állította a kicsiket, de mindenki megtalálta az igazán neki valót. A szivacskézilabda-mérkőzéseket is komolyan vette minden csapat, és nagyon sportszerűen játszottak a gyerekek.

– Öröm látni, hogy ismét megtelt a NEKA-Sportcsarnok, és közel 400 kisgyermek eljött a Lurkó fesztiválra. Élményszerű programot állítottunk össze most is, úgy, mint az eddigi rendezvényeinken. A 2017-ben elindított NEKA-Lurkó Programunk egy irányított szakmai oktatás, ami a sportról, a mozgásról szól, edzőink és mentoraink koordinálják a képzést, és a visszajelzések alapján büszkén mondhatjuk, egyre népszerűbb a gyerekek körében – mondta el Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

fotók: Tompos Gábor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva