2018.08.09. 11:35
Tanácsok, amelyeket jó, ha megfogad álláskeresés alatt!
Hirdetés - Manapság az álláskeresés nem megy egyről a kettőre, mert a munkaerőpiac teljesen telített lett.

A vállalatok előszeretettel szeretnek válogatni a jelentkezők közül. Szeretik az olyan pályázót, aki több mindenhez ért, hiszen úgy akár több részlegen is tudják a személyt alkalmazni. Amikor megpályázott egy állást, és sikerült egyeztetni egy időpontot interjúra, még ne dőljön hátra, mert a pozíció még nem az Öné. Kellőképpen készüljön fel minden szempontból. Javasolt az adott cégről egy kicsit előre tájékozódni, hiszen nem tudhatja milyen kérdéseket fognak feltenni Önnek.

A HR-es interjúztatók szeretik, ha a jelentkező képben van a vállalat filozófiájával. Az interjúra való felkészülést már otthon is el lehet kezdeni. A személyes bemutatkozást érdemes tükör előtt gyakorolni. A kommunikáció és a megnyilvánulás nagyon fontos egy állásinterjú során. Továbbá alkalomhoz illően jelenjen majd meg, és lehetőleg érkezzen a helyszínre legalább 30 perccel korábban.

Inkább Ön várakozzon egy kicsit, és ne az interjúztatók várjanak Önre. Fontos dolog, hogy állásinterjún magát adja, ne akarjon senkinek megfelelni, hiszen így érhet el akár elsöprő sikert. Az önéletrajz, valamint a motivációs levél írása döntő jelentőségűnek számít akkor, amikor valaki megpályáz egy állást. Napjainkban sok ember félvállról veszi az önéletrajzírást, pedig egy jól elkészített önéletrajzzal már fél sikert könyvelhet el magának az illető.

A legismertebb dokumentumtípus az Europass nevezetű önéletrajz, amelyet a legtöbb vállalat is ismer, és elfogad. Amikor egy álláshirdetést megtekintünk, mindenképpen olvassuk végig figyelmesen, mit kér a vállalat, továbbá megfelelünk-e az elvárásoknak. Egyes cégek motivációs levelet is szoktak kérni a jelentkezőtől, azonban fontos tudni, hogy ezt nem szabad összekeverni az önéletrajzírással.

Amennyiben nem biztos abban, hogy a dokumentumoknak hogyan is kellene kinézniük, mintát gyakorlatilag találhat a világhálón. Ha még több segítségre van szüksége, kérjen egy kis útbaigazítást akár barátaitól, családtagjaitól, vagy ismerőseitől. Nem is gondolná, de az illetékes Munkaügyi Hivatal is a segítségére lehet, ha éppen állást keres. Érdemes beregisztrálni a Központba, mint aktív álláskereső. A Hivatal sok embernek szervez karrier tanácsadást is.

A mai világban rengeteg szakma közül válogathat az ember, és az álláskeresők könnyen elveszhetnek az információk, és lehetőségek tengerében. A modern technológiának köszönhetően akár már otthonról is kereshet magának állást. Munka Kecskeméten mindig adódik, és nem csak a városban, hanem a környező településeken is. Fizikai, és szellemi munkát egyaránt lehet találni. A turizmus egy dinamikusan fejlett ágazat, és aki munkát keres akár elhelyezkedhet egy szállodában, vagy kisebb panzióban, mint recepciós.

A cégek szeretik a tapasztalattal rendelkező munkaerőt, hiszen így nem kell bajlódni a betaníttatással. Állandó 12 órás váltott műszakokban lehet dolgozni a szállodákban, ahol szombati, illetve vasárnapi napon is munkát kell végezni. Azonban jó hír az, hogy aki recepciós pozícióban dolgozik, annak 1 hónapban 15-16 napot kell dolgoznia.

A vállalatok hosszú távú és stabil munkalehetőséget, étkezési támogatást és cafeteriát biztosíthatnak a munkavállalónak. Nem csak recepciósként lehet elhelyezkedni a munkaerőpiacon, hanem számos más szakma is van, amely esetleg érdekelheti Önt. Még több álláshirdetést talál a www.facebook.com/KecskemetAllas oldalon. Érdemes követnie a hírfolyamot, hiszen a legújabb hirdetésekről itt is értesülhet.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva