2018.08.20. 13:41
Tandembicikliken flashmoboztak a látássérültek
Tandembiciklik, kerekesszékek, rollerek álltak össze egy hosszú láncba Fonyódon, hogy megmutassák milyen fontos az esélyegyenlőség megteremtése.

A Mozdulj! Közhasznú Egyesület 2011-ben azért szervezte meg első tandemes kerékpártúráját látássérültek részére a Balaton körül, hogy a vak emberek egy felejthetetlen élményt szerezhessenek.

Nyolcadik alkalommal idén augusztus 15-20. rendezték meg ezt az egyedülálló kerékpáros eseményt, ahol a résztvevők 24 tandemkerékpárral, szólóbringákkal kerülték meg a Balatont közel 70 fővel.

Idén egy különleges eseményt is szerveztek a túra során: augusztus 19-én, Fonyódon, a környékbeli bringásokat egy flashmobra invitálta az egyesület.

Összesen 8318 kilométert tettek meg akik virtuálisan is csatlakoztak a kezdeményezéshez, mert idén ilyen különleges módon is lehetett közösséget vállalni a résztvevőkkel.

Feil Dórának saját tandemkerékpárja van, és már másodszor vesz részt ezen a különleges eseményen.

A tandembiciklin tekerni azért nem olyan könnyű.

Mára ez az esemény egy igazi esélyegyenlőségi mozgalommá vált, hiszen ez a kezdeményezés nem csak sportértéket hordoz magában, hanem figyelemfelkeltő kampány is lett évről évre. Az idei túra egyik fővédnöke Csuri Ferenc paralimpikon úszó.

Ilyen volt a flashmob.

Kép és szöveg: Fenyő Zsuzsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva