2019.04.03. 11:00
Tavasszal ide érdemes elsétálni Veszprémben
A tavasz beköszöntével, ahogy a szekrény mélyére kerül a téli kabát és a sál, érdemes kimozdulni a lakásból.

Az egyre hosszabb nappalok lehetőséget adnak rá, hogy hétvégén, vagy hétköznap munka után – akár munka előtt is, ha bírjuk a korai ébredést – a szabadban töltődjünk fel a természet szépségével, és kicsit kitisztítsuk a fejünket. Az alábbiakban olyan helyeket gyűjtöttünk össze, amelyek tökéletesek piknikezni, vagy pár órát eltölteni egy könyv társaságában.

Csatár-hegyi kilátó

Fotó: PanoInsight, google.hu

Bringával, vagy egy hosszabb sétával könnyen megközelíthető. Bár a városközponthoz nincs túl közel, és valljuk be, ráférne lassan egy kisebb tereprendezés, a kilátás minden kényelmetlenségért kárpótol majd minket.

Séd-völgy

Fotó: Boór András, google.hu

Patak, műemlékek, árnyas liget. Bár sok program, és történelmi látnivaló várja az erre járókat, a Veszprém szívében elhelyezkedő túraútvonal hibátlan választás, ha szeretnénk elbújni a város zaja elől, és csak egy padon üldögélnénk, míg ránk nem köszönt az este.

Gulya-domb

Fotó: Nagy Zoltán, google.hu

A parkerdőben tanösvény várja az erre sétálókat. Két kilátó tövében is leülhetünk kipihenni a fáradalmainkat, de ha megfogadjátok a tanácsunkat, a kecses, huszonkét méter magas Gizella Királyné kilátó kihagyhatatlan panorámát nyújt. A Szent István völgyhíd, a Vár és a Bakony csúcsai egyaránt impozáns látványt nyújtanak a szikrázó április napsütésben.

Szent Benedek-hegyi kereszt

Fotó: Czeglédi Roland, google.hu

Veszprém jellegzetes pontja. Közel a város szívéhez, csodálatos kilátással. Különleges nyugalmat áraszt a hely, mindenképpen tökéletes egy szép késő délutáni sétára. Ha erre vezet az utunk, mindenképp nézzünk szét a Vár-negyedben is!

Színházkert

Fotó: veol.hu

Veszprém legnagyobb egybefüggő, fás parkja. Itt található a Petőfi Színház és az Eötvös Károly Megyei Könyvtár épülete is. Ha nincs időnk nagy sétákra, ez a város ölelésében fekvő árnyas sziget az éppen nekünk való hely. Délután sok fiatallal találkozhatunk, de a hajnali órákban üdítő élmény a közel százéves zöld sziget csendje.

Forrás: veol.hu
Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva