likeBalaton.hu | 2021.05.19. 06:00
Te is várod már, hogy csobbanhass a tóban? Lássuk, hogyan strandolnak a csillagjegyek!
Mi a kedvenc elfoglaltsága a strandon a különböző csillagjegyeknek? Melyikük vonul árnyékba és ki az, akivel nem lehet bírni, olyan izgága? Íme a strandhoroszkóp! Alaposan nézd meg, kivel is mész nyáron miniszabira, nehogy egymás agyára menjetek a pár napos strandoláson.

Kos

Mindegy, hogy egy medencéről vagy a Balatonról van szó, a Kosnak hangyák vannak a fürdőgatyájában. Gyorsan felméri a terepet, megállapítja, hogy a büfés hülye, a jegyszedő nagyképű, a szomszéd gyereke pedig túl hangos. Izgágaságát aztán muszáj levezetnie valahol, földön, vízben, levegőben. Hiába tűz jegy, a Kosok imádnak a vízben lenni, búvárkodni, vizes sportokat kipróbálni. A lényeg, hogy mindig meglegyen az újdonság varázsa, hiszen hamar ráun mindenre, ezért kell neki a változatosság.

Bika

Mivel a Bika – saját maga szerint – egész évben keményen dolgozik, megérdemli a teljes pihenést, amit meg is ad magának. A legkényelmesebb nyugágyban, napernyő alatt koktélt kortyolgatva, ebédre a legfinomabb falatokkal kedveskedik magának a strandon is. Még valószínűbb, hogy egy tökéletesen megtöltött piknikkosárral, megfelelő faktorú és illatú naptejjel, flamingós matraccal, tollasütővel, könyvvel, magazinokkal felszerelkezve érkezik egy balatoni lazulásra. Nem híve a túl sok energiát igénylő mozgásoknak, inkább csak békésen ringatózik egy matracon, de csakis a már megfelelően meleg vízben.

Ikrek

Amint beköszönt a nyár, a strand az Ikrek legújabb játszóterévé válik. Egyszerre csinál mindent: röplabdázik, csúszdázik, sikongat, ugrál a vízben, futkos a parton, és folyamatosan ismerkedik, flörtöl és csacsog új emberekkel. Olykor keveri az élevezetet a munkával, és nyári elfoglaltságként úszómesternek vagy animátornak csap fel, ahol megnyugtatja az aggódókat, lefoglalja a hiperaktívakat és felvidítja a morcosokat. Estére tuti van 8 új barátja, akivel bejelölik egymást a Facebookon és órákon át búcsúzkodnak.

Rák

A Rák abszolút közege a víz, ezért a vízparton tökéletesen elveszti az időérzékét, és belemerül régi, gyerekkori strandélményeibe. Inkább az árnyékba húzódik, hogy ne tegye ki magát az erős napsugaraknak, és ott mindenkinek hét nyelven beszélő szendvicseket gyárt, képes órákon át játszani a gyerekekkel és utánuk szalad, hogy bekenje őket ötven faktoros naptejjel. Mindenkiről gondoskodik testi és lelki szinten, de nem árt emlékeztetnie magát, hogy ő is pihenni jött.

Oroszlán

Mint egy igazi uralkodó, úgy vonul végig a strandon az Oroszlán, hogy biztosan felfigyeljenek rá. A legdivatosabb fürdőruhában, legmenőbb strandpapucsban és drága napszemüvegben jelenik meg, és még a törölközője is magára vonja a tekinteteket. A bőrápolási szerek egész arzenáljával érkezik, és szinte megorrol, ha a nap elvonul és árnyék éri gondosan leápolt, barnuláshoz előkészített testét. Tartalmas eszmecseréket folytat másokkal, megbeszéli a napi híreket, és bekapcsolva hagyja a telefonját, hátha valami fontos történik, amiről nem akar lemaradni.

Szűz

A Szűz a legjobban az olyan strandot szereti, ahol nincs tömeg, kellő arányban vannak a napos és árnyékos helyek, és akár valamilyen kulturális szórakozásra is van lehetőség. Táskájában minden megtalálható: elsősegély doboz, különböző faktorú napkrémek, kalapok és sapkák, zsebkendő, frissítő kendő és vízálló tasak a vizes fürdőruhának. Tökéletes lazítást nyújtanak számára az intellektuális játékok, mint a sakk, a keresztrejtvény vagy a sudoku, és sosem sajnálja a pénzt rágcsálnivalóra, fürdőjátékokra, magazinra, újabb naptejre.

Mérleg

A Mérleg szintén ad a megjelenésére, így a legtrendibb fürdőruci illik hozzá. Villámgyorsan lecsekkolja a többi strandolót felmérve a flörtölési lehetőségeket és a vetélytársakat. Képes látszólag elmerülni egy magazinban, közben folyamatosan szemmel tartja az eseményeket, wifit keres, telefonál, tevékenységi listát ír, és belül folyton azon agyal, hogy mi mindent csinálhatna ahelyett, hogy a strandon ül. Nehezen lazít, de ha társaságban van, szinte jól is érzi magát.

Skorpió

Míg a család különböző tagjai megrohamozzák a vizet, büfét, játszóteret, addig a Skorpió homlokegyenest mást csinál, mint amit egy strandon elvárható lenne. Titokzatos arckifejezéssel bevonul az árnyékba, hatalmas napszemüveg mögül vagy óriási kalap alól méregeti a környezetét, de még gyakrabban előfordul, hogy le se megy a strandra. A napozásnak nem híve, sokszor hófehér bőrrel éli túl a nyarat, ám mivel ez a jegy a végletekről híres, az is előfordul, hogy paprikavörösre ég a napon. Ha választani lehetne, biztosan olyan strandra menne, ami minimum egy kitörni készülő vulkán szomszédságában van.

Nyilas

A Nyilas egyszerre tudja élvezni a természet adta szépségeket, és a társasági életet. Jellemzően a strandra visz egy-két láda sört, maga köré gyűjti az összes ismerősét, plusz olyanokat is, akit nem ismer, beszélget, mesél és élvezi az életet. Minden sporttevékenységre társakat toboroz és lelkesen beleveti magát a versengésbe. Ha férfi, akkor röntgenszemmel mér végig minden csinos bikinit, ha pedig nő, akkor úgy pörög a pasik után, mint egy búgócsiga.

Bak

Legjobban egy olyan strandon érezné jól magát, ami elhagyatott, vad vagy senki nem tud róla. Nem érti, miért jó az valakinek, hogy idegenek egymás szájába rakják le a törölközőjüket, miért ordít ezer decibellel minden gyerek, és minek fröcskölik le pont őt a vízben. A Bak néha elmélázik, mennyivel jobb lenne egy eldugott nyaraló kertjében sütögetni és borozni néhány baráttal, vagy csak hallgatni a hullámok morajlását, ahogy megtörnek a sziklákon. Nagyjából másfél óráig jól érzi magát a strandon, és bár nem embergyűlölő, egy idő után kifejezetten azon gondolkodik, hogyan lehetne a legegyszerűbben eltüntetni tömegével az embereket.

Vízöntő

Szociológiai szempontból a Vízöntőt lenyűgözi, hogyan képes egy sereg ember egész nap öntudatlanul fetrengeni a tűző napon. Előfordulhat, hogy fürdőruha nélkül megy le a strandra, és teljes nyugalommal bámészkodik egy rövidnadrágban és kinyúlt pólóban a lángosevő tömeg között. Mivel a Vízöntők olykor teljesen kiszámíthatatlanok, az is lehet, hogy pont úgy csinál, ahogy egy strandon kell: eszik, úszik, alszik, kritika és panasz nélkül elvan mint a befőtt, mert pont ezt csinálta gyerekkorában is a fűzfői strandon.

Halak

A Halak közege egyértelműen a víz, így ha tehetné, a strandon élne egész évben. Hatalmas törölközőre fekszik, bámulja a felhőket és könnyfakasztó regényeket olvasgat. Órákon át képes egyhelyben maradni, és csak akkor mozdul meg, ha valaki van olyan kedves, és hoz neki egy koktélt. Birkatürelemmel, mosolyogva nézi a tomboló gyereksereget, és akkor sem szól, ha már hetedjére találja fejen egy strandlabda, mindenki az ő naptejével kente be magát, és megették előle az utolsó szem sült krumplit is, amit ő vásárolt.

Képek: freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva