likeBalaton.hu | 2020.06.10. 10:00
Téged is vár a déli part legújabb gasztrokikötője, a PORT!
A balatonmáriafürdői PORT étterem&panzió tulajdonosa, Balla György nem keseredett el a járvány idején: még nagyobb sebességre kapcsolt a tervezett átalakításokkal. Így az övcsatorna melletti, kikötői hangulatú teraszos étterem most megújulva várja a vendégeket, hogy a dél-nyugati rész kihagyhatatlan gasztrokikötője legyen.

A minőségi ugrás előzményei: rangos díjak

A PORT a Magyar Konyha TOP 10 kikötői éttermébe is bekerült, és 2019-ben a marhaszegyes ciabatta elnyerte a beach food verseny 2. helyét. A beach food és a laza hangulat marad, de a két helyet (port burger & port étterem) összevonják, hogy egy minden igényt kiszolgáló éttermet hozzanak létre.

Lássuk, mi minden változik a PORTban!

Marad a laza kikötői hangulat, a jó borok, kávék az ételek mellett, a növényekkel körbevett mediterrán terasz, előtérbe kerülnek a régiós ízek, a házi készítésű alapanyagok és sokkal szorosabbá válik a helyi termelőkkel való együttműködés is.

Új séf a házban!

Horváth András nagy tervekkel érkezett a Kristinus Borbirtokról. A kisujjában van a modern konyha ismerete, számos helyen dolgozott a Balaton mellett, és külföldön is. Az ő vezetésével alakul ki a szezonális étlap.

Fotó: PORT hivatalos

Egyedülálló panzió az étterem felett

Az étterem feletti négycsillagos panzió egyedülálló a környéken, hiszen az itteni vendégek a parton reggelizhetnek és belső medence is tartozik a panzióhoz. Érdemes akár egy estére is elugrani Máriafürdőre, ugyanis az idei évre a PORT tematikus hétvégékkel készül: híres kikötők hangulatát és ételeit idézik majd meg a Balaton partján. Hamarosan jönnek a gasztrohétvégékről részletei is.

 

Nyitókép: PORT hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva