2018.10.23. 03:04
Tekints a szabadba egy ablakon keresztül
Hirdetés - Mindenféle üveg, vagyis üvegfalak, üvegtáblák, idomüvegek, különlegesebbnél különlegesebb üvegek, síküvegek, és még sorolhatnám.

Ilyen üvegek segítségével tekinthetünk ki a lakásunkból a szabadba, melyet természetesen egy erre szakosodott szakember készít el, vagyis méretre vágja az adott üveget, megmunkálja, beépítteti a helyére, ráadásul még szigetelési munkálatokat is végez az üvegek beépítése után. Nem csak a lakásunkba de más használati tárgyba, vagy gépezetbe is készíthet megfelelő üveget, mint például képkeretbe, vagy az autónk ablakaira. Más esetben még tükröket is készíthet, a szigetelő üvegek mellett.

Tehát egy üvegező munkájába tartozik, hogy mindenféle üveget készítsen, szabjon, formázzon, szigeteljen a megfelelő helyre, legyen az lakás, ház, gépjármű, vagy más használati tárgy. Így a kisebb képeket is bekeretezheti, valamint akár az autónk szélvédő üvegét is kicserélheti. Ahogy említettem, ő végzi az üvegezéseket tehát az üveget nem csak egyszerűen behelyezi, de mindenféle anyaggal tömi, hogy helyén maradjon. Ilyen anyagok lehetnek a rugalmasabb műanyagok, vagy a gittek is. Minden munkálatának a végén ellenőrzi, hogy az adott üveg megfelelően van-e elhelyezve, balesetmentes-e, illetve ellátja-e a megfelelő funkcióját. Ha készen van a munkájával, a keletkezett hulladékokat elszállíttatja, a munkák legvégén elkészíti a dokumentációkat, legtöbbször az adás-átvételi jegyzőkönyveket.

Ha a munkavégzést nézzük, akkor ezek nem nagyobb cégeknél, hanem kisebb magánvállalkozásokban dolgoknak, lehet ez akár családi vállalkozás is. Ilyen esetben ha magánvállalkozásunk van, akkor a jogosítvány szinte kötelező eleme a munkának, hiszen ebben a munkában sokat kell utazni, és szállítani az anyagokat. Ha a munkavégzés helyét nézzük, akkor legtöbbet zárt térben végzi a munkáját, ami a legtöbb esetben a műhelye, ott végzi az előállítást, és az összeszerelést, a külső területre érkezve, pedig a megfelelő helyre rakva folytatja a munkálatokat az üvegezéssel. Ha épületeket üvegezünk, akkor természetesen az időjárási viszonyokra is figyelni kell, de más teendőnk nincs is, hiszen el kell viselnünk akármilyen is az időjárás. Ha az említett vállalkozók vagyunk, akkor a munkaidőt nézve szinte saját magunk osztjuk be az időnket, és alakítjuk a munkabeosztást is.

Nagyon sok mozgást igénylő feladat miatt közepesen nehéz fizikai munkának lett beosztva, ahol sok az állás, hajolás, guggolás, térdelés, emelés, ülés. Ebben az esetben sajnos a hátunk, a végtagjaink, illetve a gerincünk is különböző panaszoknak lesz kitéve. Ahogy említettem sok az emelési feladat is, hiszen a sok-sok különböző üveget magunknak kell cipelni, tartani, amíg a munkálat kész nem lesz. Mivel nem gépek között, és nem vegyszerek között dolgozik, így kimondható, hogy semmilyen ártalomnak nincs kitéve egy ilyen dolgozó, kivéve természetesen az üvegek szabásánál keletkező por. Ez a por belélegezve tüdőpanaszokat okozhat, így minden esetben kötelező a védőruházat, vagy maszk hordása ebben a munkafolyamatban. Ezen az oldalon találhat ilyen jellegű állásokat.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva