veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.02.17. 14:00
Télen is nyüzsög az élet a káptalantóti Liliomkert piacon
A Liliomkert piac a téli időszakban is nyitva van, igaz, a nyári szezonnál kisebb ilyenkor a kínálat, és a vevők sem tolonganak, de ennek is megvan a maga varázsa.

A téli napokon minden évben csendesebb a piac, de ennek is megvan a maga varázsa. Sőt, sokan azt szeretik, ha nem kell tolongani, nem tűz a nap, nagyobb a csend a népszerű vasárnapi piacon.

Így is bevásárolhatunk rengetegféle sajtból, szörpből, lekvárból, füstölt áruból, házi süteményből, és nemcsak a környékbeli termelők kínálják portékáikat, hanem megéri leutazni a fővárosi szőrmésnek, a szombathelyi kereskedőnek, vidéki keramikusnak is, hiszen mindig itt vannak, még az év első hónapjaiban sem tartanak szünetet.

 

Attól sem kell tartanunk, hogy éhen maradunk, meleg teát, szőlőlevet, forralt bort, lángost kínálnak, a kenyeres friss brióst, sajtos ropogóst, csak tudjunk választani. Kipakolnak a régiségárusok, bogarászhatunk ósdi könyvek, retró bútorok között. A piac minden vasárnap délelőtt várja a nézelődőket, vásárlókat. Még mindig ingyenes a parkolás, és kutyabarát a hely.

Forrás: Veol.hu
Fotók: Pesthy Márton/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva