2020.01.30. 14:00
Téli teendők a nyaralód kertjében
Bár a természet télen pihen, mégis akadnak elintéznivalók a kertben a fagyos időszakban is. Ne feledjük, a növényeink mindig meghálálják a gondoskodást.

Mutatunk három fontos teendőt a lakaskultura.hu tippjeiből.

  1. Öntözzünk ilyenkor is!
    Vannak cserépben tartott növények, amelyek kifejezetten bírják a hideget és a fagyokat, ennek ellenére, nem szabad megfeledkeznünk a vízpótlásukról. A dúsan álló ágrendszer miatt a cserép felszínére csak nagyon kevés csapadék kerül, így enyhe napokon gondoskodnunk kell az öntözésükről. Örök szabály, hogy minden más edényben, dézsában tartott télálló növénynek szüksége van a téli vízpótlásra az enyhe, csapadékmentes téli napokon.
  2. Csúszásmentes övezet
    A jeges utakon, járdákon ne alkalmazzunk konyhasót! Nem csupán büntetés járhat érte (a rendelet szerint csak az úttesteket lehet sózni), de a benne lévő nátriummal nagyon árthatunk a fűnek, a növényeknek és az egész környezetünknek. Helyette használjunk inkább homokot vagy fűrészport
  3. Madáretetés
    A madarak hasznos munkát végeznek a kertünkben a rovarok összeszedésével. A hazánkban telelő madarakra vigyáznunk kell, etetésük télen fontos feladat. Segítsük őket téli táplálékhoz jutni.

Fotó: Pixabay

Nyitókép: Shutterstock

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva