magyarnemzet.hu / Gulyás J. Attila | 2021.04.06. 10:00
Teljesen megújul a Balaton–Dráva korridor
Erősebb lesz a burkolat, leágazások, buszmegállók, gyalogátkelők épülnek a 68-as főúton

Jó hírt kaptak a Barcs és a 7-es út délnyugat-balatoni települései között közlekedő, továbbá a Keszthelyre vagy Hévízre tartó autósok. Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) miniszterhelyettese bejelentette: megkezdődött az útfelújítás a Balaton és a déli országhatár között futó 68-as főúton. A megye három városát érintő közlekedésfejlesztési munkák amellett, hogy megkönnyítik és gyorsítják az utazást, Somogy gazdaságának élénkítését is szolgálják.

A legnagyobb hazai tavunkat és a legtisztább európai folyó magyarországi szakaszát összekötő közúton ráadásul három jó nevű gyógyvizes és egy modern termálfürdő is várja a vendégeket. Ha vége lesz a lezárásoknak, akkor a Balatontól indulók elsőként Marcali termál- és strandfürdőjében mártózhatnak meg, míg Dél-Somogy központjában az ötcsillagos nagyatádi gyógyfürdő várja a vendégeket. Barcs előtt a csokonyavisontai gyógyfürdő és panzió, a Dráva-parti kisvárosban pedig egy, a fürdőhöz kapcsolódó rekreációs részleg szolgálhat pihenőhelyként.

Mint ismert, az Adriához tartó autósok többsége Letenyénél hagyja el az országot, de a baranyaiak, továbbá a közép- és dél-somogyiak közül sokan választják a Barcs–Zágráb–Rijeka útvonalat is. Így a 68-as út rekonstrukciója őket is érinti.

Jelentős beruházások

– Több mint ezer kilométernyi útszakaszon kezdődhetnek meg a felújítási munkák – jelezte egy rádióinterjúban Mosóczi László, az ITM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára. – Ha a további előkészületek a tervezett tempóban haladnak, akkor az idei útberuházások összértéke akár a 300 milliárd forintot is meghaladhatja. A napokban 87 útszakaszon, együttesen 235 kilométeren kezdődnek el vagy folytatódnak a teljes körű felújításokközölte a politikus.

Forrás: Magyar Nemzet
Nyitókép: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva