veol.hu/Kovács Erika, Molnár Sándor | 2022.03.12. 12:00
Telt házra készülnek a szállodák a hosszú hétvégén
Megtelnek a szállodák az előttünk álló hosszú hétvégén a Balatonnál is. Elsősorban belföldi vendégek érkeznek, köztük sok fiatal és szépkorú pár, valamint kisgyermekes család.

Szépen megtelt foglalásokkal a hosszú hétvége az egyik ismert hotelben a megyeszékhelyen. A tulajdonos elmondta: egyértelműen látszik, hogy az emberek szeretnék pihenéssel tölteni a nemzeti ünnep előtti hétvégét. Kiderült az is, hogy a korábbi maszkviselési kötelezettség nem befolyásolta a vendégek kedvét.

Sokan vendégeskednek a napokban a Balatonnál
Fotó: Nagy Lajos Napló

 

A szálloda vezetője optimistán tekint a szezonra, véleménye szerint muszáj pozitívan állni a dolgokhoz, és bízik benne, hogy az emberek szeretnének egy kicsit kikapcsolódni a korlátozások és a korábbi bezártság után. Természetesen az orosz–ukrán háború rányomja a bélyegét a hangulatra, de a szakember véleménye szerint feltöltődésre mindenkinek szüksége van idén is.

Megjegyezte még, hogy az idei forgalom azon múlik, hogy a megyeszékhely milyen programokat tud nyújtani. A veszprémi vendéglátósok és szállásadók mindent megtesznek azért, hogy magas színvonalú szolgáltatást nyújtsanak, a többi a programszervezőkön múlik, hogy mennyire sikerül aktivizálni, rendezvényekkel idecsábítani a turistákat.

Javában készülődnek a vendégek fogadására Balatonfüreden, erről beszélt Rádóczy Andrea tulajdonos, ügyvezető igazgató
Forrás: Nagy Lajos/Napló

Rádóczy Andrea, a balatonfüredi Hotel Golden Lake Resort tulajdonosa, ügyvezető igazgatója azt mondta, telt ház lesz a hosszú hétvégén náluk, a vendégek 95 százaléka belföldi, főként párok és kisgyermekes családok érkeznek. A vendégeket nagyon sok színes, tartalmas programmal várják, hogy minél aktívabban tudják eltölteni a négynapos hosszú hétvégét. Ezt igénylik, ugyanis ma már önmagában nem elég a kellemes környezet. Lesznek például szaunaszeánszok, vidám, tavaszváró programok, a gasztronómiában a magyaros ízek állnak középpontban. Érkezéskor közlik velük a városi programokat is.
A vendégek nagyon várták már, hogy a pandémia után végre kimozduljanak, visszakapják a korábbi felhőtlen szabadságot, egymást váltva, jellemzően két vagy három éjszakára érkeznek.

Rádóczy Andrea kiemelte, a szállodások bízhatnak a belföldi vendégforgalomban. Ők célul tűzték ki, hogy idén elérik a 2019-es év eredményeit, amikor 15 éves fennállásuk legnagyobb árbevételét könyvelték el.

Náluk sikeres volt az évkezdés, januárban 55 százalékos, februárban 65 százalékos kihasználtsággal működtek, főleg belföldi vendégek jöttek, a külföldiek üzleti utazók voltak. A hotelben 45-en dolgoznak, 15-en alkalmi munkavállalóként segítenek, ha a helyzet úgy kívánja. A munkaerő-probléma náluk is jellemző, de van egy stabil csapat, és sokat jelentenek a nyelveket beszélő egyetemisták is.

– A foglalások szerint megtelik a Balaton-part az idei első hosszú hétvégén vendégekkel. Ez nem csoda, mert mindenkire ráfér a hosszú pihenés – közölte Antal Bernadett, az alsóörsi Hotel Laroba menedzsere. Náluk már hetekkel ezelőtt elkelt az összes szoba. A vendégek összetétele vegyes, érkeznek kisebb és nagyobb gyermekekkel, jönnek fiatal és szépkorú párok is. A vendégek igénylik a wellnesst és a kitűnő konyhát is, nekik főleg szezonális, helyi és környékbeli alapanyagokból készült ételeket kínálnak, és nem marad el az évtizedes hagyományokra visszatekintő halászlé sem. A felhőtlen pihenéshez hab a tortán, hogy nagyon közel van a Balaton, amelynek szépsége és nyugalma, illetve a tóparti séta különleges ajándék mindenkinek.

 

forrás: veol.hu

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva