PR cikk | 2021.05.25. 03:20
Tényleg segíthet a szájvíz a koronavírus ellen?
Hirdetés - Egész biztos mindenki egyetért azzal a kijelentéssel, mely szerint a koronavírus alapjaiban változtatta meg az életünket. Az egész világot érintő járvány feladta a leckét az egészségügynek, és folyamatos, újabb és újabb kutatásra ösztönözte a szakembereket.

Sajnálatos módon még a mai napig sincs megfelelő kezelés azoknak, akiket megfertőzött a vírus, egyedül az oltás hatékonyságban lehet bízni hosszútávon, melynek célja az, hogy a Covid 19 terjedését megfékezzék, és könnyebben vészeljük át a betegséget, ha elkapjuk. A jelenlegi ismeretek alapján az állapítható meg, hogy cseppfertőzés és kilélegzés útján adható át a vírus, a tünetek pedig egészen sokrétűek lehetnek a láztól kezdve az ízlés, szaglás elvesztésén át egészen a fáradékonyságig.

Egyes kutatások azt mutatják, hogy a szájüreg egy kritikus bejutási lehetőséget biztosít a vírus számára, éppen ezért a legfrisseb tanulmányok rávilágítanak arra, hogy a vírus terjedésének megakadályozásában fontos szerepet tölthetnek be a különböző szájöblítők, szájvizek. A kutatók 8 olyan eltérő készítményt is megnéztek, amelyek manapság a boltok polcain megtalálhatók, és arra a megállapításra jutottak, hogy csökkentették a fertőzés kockázatát. Ez azért bíztató, ugye? Mind a fertőzöttek, mind az egészségügyi dolgozók körében megfékezheti tehát a vírus terjedését az antiszeptikus, koronavírus elleni szájvíz használata, éppen ezért célszerű beiktatni ezeket a készítményeket a napi rutinunkba.

Fotó: Magda Ehlers/Pexels

Nem csak a vírus elleni védekezés miatt lehet érdemes elkezdeni a szájvizek használatát, hiszen egyéb jótékony hatásai is ismertek. Csökkenhet a fogszuvasodás, a pakkok, és a fogínygyulladás kockázata, valamint friss leheletet is biztosít. Íme néhány jótanács azoknak, akik eddig még nem használtak szájvizet:

  • Fogmosás után célszerű öblögetni vele, valamint akkor, ha nincs lehetőségünk a fogmosásra.
  • Mindig vegyük figyelembe a terméken lévő ajánlást a mennyiséget illetően, és ne öntsük fel vízzel.
  • Fogászati beavatkozás, és gyulladás esetében is ajánlott az alkalmazása.

A fenti linken elérhető webáruházban sok mindennek utána lehet még olvasni, ami a szájvizet és az ezzel történő, koronavírus elleni védekezést illeti. Szerencsére itt nem csak tájékozódni lehet, hanem vásárolni is a legjobb termékek közül. Legyen szó fogápolásról, vagy testápolásról, náluk hatalmas választékból tudunk majd válogatni. Ha eddig nem tudott arról, hogy egy egyszerű szájvízzel is tehetünk azért, hogy a koronavírussal történő megfertőződés esélyét csökkenteni tudjuk, akkor most a legjobb helyen jár! A Profimed oldalán nem csak több információt tudhat meg a szájvíz hatékonyságáról, de ajánlást is kaphat, melyik típus lehet a legjobb választás. Nem igényel nagy anyagi befektetést egy szájvíz használata, így érdemes esélyt adni ennek az egyszerű, de nagyszerű készítménynek!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva