2018.08.09. 05:29
Tippek az olcsó és könnyen kivitelezhető nyaraláshoz
Hirdetés - Mindannyian arra törekszünk, hogy nyaralásunk alkalmával minél több élményt tudjunk gyűjteni, amiből aztán egész évben töltekezhetünk.

Nem elhanyagolható szempont persze, hogy mennyibe kerül a kikapcsolódás, főleg azok számára, akik hajlamosak könnyedebben kiadni a pénzt, ha nyaralnak. Pedig lehet ügyesen és takarékosan nyaralni. Hogy hogyan? Megmutatjuk.

Első tipp: gondos tervezés

Régi beidegződés, hogy a külföldi utazás csak drága lehet, ám ma már a fapados és last minute repülőjegyek, az internetes információk korában egy hét Görögországban akár olcsóbb is lehet, mint Balatonfüreden.

Az előkészületekbe befektetett energia megtérül: például ha időben nekilátunk az áhított szálláshely keresésének, könnyen lecsaphatunk jó helyen lévő olcsó szálláshelyekre.

Ehhez segítségként akár tippeket is kérhetünk a közösségi média egyes platformjain, például utazós csoportokban, blogokon, vagy akár helyi weboldalakról is tájékozódhatunk. Az információk sokaságában utána járhatunk például annak is, hogy megéri-e egy adott helyen autót bérelnünk.

Második tipp: szilárd pénzügyi alapok

Egy nem elég gondosan megtervezett nyaralás úgy nyeli el a pénzünket, mint a futóhomok. Törekedjünk ezért előre kiszámolni a pihenés összes lehetséges költségét!

Az sem mellékes kérdés, hogy rendelkezünk-e elég pénzzel a terveinkhez, mert nem kellemes, ha nyaralás során kölcsön kell kérnünk.

Ugyanakkor még a leggondosabb előkészületek mellett is előfordulhat, hogy az indulás közeledtével rájövünk, még valamit mindenképpen be kell szereznünk a nyaraláshoz. Ez esetben az áruhitelnél jobb megoldás lehet a személyi kölcsön, amihezigen kedvező THM mellett,rövid időn belül hozzájuthat az ember, így biztosítva a szükséges összeget.

Ma már telefonon vagy interneten keresztül is intézhetjük a gyorskölcsön igénylését.

Harmadik tipp: ne dobjuk el a gyeplőt a nyaralás alatt

Távol a megszokott környezettől, külföldön sokan hajlamosak szabadabban költekezni, pedig, ha fejben kell váltani a helyi és a saját országunk szerinti pénznemek között, nem mindig könnyű racionális döntést hozni pénzköltés terén.

A rutinos utazók azt is jól tudják, hogy nem feltétlenül érdemes betérni a csalogató „turistacsapdákba”, sokszor kifizetődőbb ott vásárolni és azokon a helyeken enni, ahol a helyiek is teszik.

Ne szórjuk feleslegesen a pénzt: még a gyerekeknek is el lehet magyarázni, hogy van egy napi limitünk, és annál nem költünk többet. Annál is inkább, mert az igazi élmények nem vásárolhatók meg pénzen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva