Szaniszló Hajnalka | 2019.06.13. 19:00
Titkok és érdekességek az Everness fesztiválról
Villáminterjú az Everness Fesztivállal kapcsolatban.

–Ha öt szót kellene mondanod a fesztiválról, amely leírja, mit mondanál?
– Ünnep, közösség, biztonság, táplálék, Balaton.

– Melyik volt a legfelemelőbb Everness élményed?
– A 2018-as fesztiválon segítettem bejutni az eddigi legidősebb vendégnek, Sanyi bácsinak, aki hetven is elmúlt, vegetáriánus és akár 7-8 órát is csikungozik a napon, és akinek ez volt élete első fesztiválja. A felesége pár nappal később követte, aki ajándékkal készült nekem, mert még nem találkoztak ilyen segítőkészséggel és kedvességgel, amitől el is sírtam magam. Egyébként olyan jól érezték magukat, hogy idén is jönnek, már nagyon várom őket.

– Mit jelent a fesztivál számára a Balaton?
– Elképzelhetetlen nélküle. A parton nincs két egyforma reggel, két egyforma naplemente, a víz színe akár óránként is változhat. A Balaton egyedi hangulata, különleges rezgése, meghatározó pont a fesztivál életében, a vendégekből a víz áramlásához hasonlóan válik közösség.

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

– Melyek voltak az elmúlt évek legnépszerűbb programjai és miért?
– A koncertek mindig sok embert megmozgatnak, de a Balaton-áldás vagy a váratlan jamek alatt is fergeteges hangulat szokott lenni. A fesztivál egész légköre kiszippant az otthoni megszokott közegből, és az ember hajlamos kicsit megőrülni, szabadabban létezni, mint otthon. Ez is az egyik mottónk, hogy öt nap alatt olyan világot teremtünk, amiben mindannyian élni szeretnénk.

– Hogyan képzeljük el a fesztivál záróceremóniáját?
– Gánti Bence vezeti majd, aki az Integrál Akadémia megalapítója, ő csodásan mozgat nagy tömegeket is. Erre a programra összegyűlik a fesztivál közössége a Nagyszínpad elé, miközben mindenhol máshol leállnak a programok, és ez az a pillanat, amikor ez a közösség összekapcsolódhat, egy egységben. Ekkor lehet átélni igazán a fesztivál spirituális lényegét. Erre az eseményre különösen készülünk látványban és zenében egyaránt. Ennél többet sajnos nem mondhatok el, de az biztos, hogy kihagyhatatlan program elé nézünk!

Fotó: az esemény hivatalos sajtófotója

– Tudtok-e olyanokról, akik nálatok találtak egymásra?
– Ó, igen! Minden évben többen is vannak, sőt, már több „Everness-baba” is született, és szinte mindenki visszajár! Igazán szívmelengető, hogy van egy kicsi részünk ezekben a történetekben.

– Melyik idei programra vagy a legbüszkébb?
– Nehéz választani, mert csak egységként tudok tekinteni a fesztiválra, így mindig az adott egész fesztiválra vagyok a legbüszkébb. De nagyon örülök, hogy a Plüssfotel alapítóját Sóvári Mónikát, személyesen is vendégül láthatjuk, aki egyébként a Föld másik felén él, és csak a fesztivál kedvéért marad az országban ilyen hosszú ideig. Vagy a maori származású Greg Bryers, aki rendszeres előadónk és reggelente hakázik a férfiakkal a parton, ami lenyűgöző látvány. Idén velünk lesz személyes kedvencem, Mérő László is, és az ő egyik könyve alaposan benne van abban, hogy most itt vagyok. És végül, de nem utolsósorban, bár ez nem az én érdemem, de Dr. Joe Vitale az egyik legmeghatározóbb spirituális tanító is előadást tart nálunk. Azt hiszem, az idén igazán erős a programtáblánk.

– Ha valaki például csak egy-két napra megy, s még soha nem volt, mi az a három program, amit mindenképp ajánlanál neki?
– A férfiak menjenek el hakázni Greggel. A nők pedig nézzék meg őket! De a viccet félretéve, még egy nap is elég, hogy megérezze valaki a fesztivál hangulatát. Azt tanácsolom, gyere szombaton, és látogass el a Hangterápiás térbe, ahol egész nap különleges meditatív hangfürdők várnak. Aztán hallgasd meg Dr. Joe Vitale-t és végül menj el a 20 éves ColorStar koncertjére ugrálni. Ez igazán komplex élmény, közben belefér egy naplemente, és az is, hogy rájöjj, érdemes maradni akár vasárnap is.

A kérdésekre Pintér Luca, az Everness marketing vezetője válaszolt.

Nyitókép: a fesztivál hivatalos sajtófotója a rendezvény szervezőjének engedélyével.

Készítette: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva