viharjelzés: Siófoknál 1
15°
20°
NY
6 km/h
2018.09.09. 12:00 Titkos lesz, hol mérnek majd sebességet
Megosztom
A rendőrség szerint az előre bejelentett akciók nem bírnak akkora visszatartóerővel, mint a rejtett módszerek.

Bővítené a rendőrség a közúti ellenőrzési módszerek, eszközök körét például rejtve használt készülékekkel, mivel úgy értékeli, hogy az előre bejelentett ellenőrzések nem jelentenek megfelelő visszatartó erőt a szabályszegőknek.

Az Országos Rendőrfőkapitányság szerint mostanra bebizonyosodott, hogy az előre bejelentett, jól látható módon végzett ellenőrzések nem jelentenek általános visszatartó erőt.

A közlekedők egy része csak addig tartja be a szabályokat, amíg úgy érzi, hogy a hatóság látóterében van.

Ezért a közlekedési helyzet javítása, a balesetek számának csökkentése érdekében a rendőrség a jogszabályok által biztosított keretek között szükségesnek látja az ellenőrzési módszerek, eszközök bővítését. Hozzátették: az ellenőrzéshez használt készülékek akár rejtve is használhatók, az ellenőrzéseknek ez a módja nemzetközileg elfogadott gyakorlat, Európa számos országában (például Ausztriában, Szlovákiában, Szlovéniában, Csehországban, Németországban, Franciaországban) alkalmazzák.

A következő időszakban a rendőrség közlekedésrendészeti akciókkal és kampányokkal lép fel a legveszélyesebb közlekedési magatartások ellen és az olyan jogsértések feltárásáért, amelyeknek a közlekedésbiztonsági helyzet alakulására kiemelt jelentősége van.

A rendőrség kiemelte, az ellenőrzések célja nem a bírságbevételek növelése, hanem a „negatív folyamatok megfékezése”, a közlekedésbiztonsági helyzet javítása.

Borítókép: Rendőrök a Véda automata közlekedés-ellenőrzési rendszer egyik sebességmérőjével (MTI Fotó/Sóki Tamás)
Forrás: sonline.hu

Hozzászólások

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva