2020.01.23. 14:00
Tizedszer megy Badacsony New Yorkba
A jubileumi borvidéki bemutatkozásra idén is a patinás budapesti New York Palota Róma termében kerül sor, ahol február 29-én a borvidék borászatai mellett részt vesznek a települések, a szálláshelyek, vendéglátóhelyek, programhelyszínek is.

– A budapesti borvidéki kóstolók közül mindig kiemelkedik ez a rendezvény: igazi összefogás és együttgondolkodás jellemzi kezdettől fogva. A bemutatkozó borászatok és egyéb kiállítók maguk szervezik az eseményt az őket tömörítő Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület segítségével – mondta Váli Péter borász, a szervező bizottság elnöke.

A New York Palota Róma termében közel 50 kiállító várja a Badacsonyt és a badacsonyi borokat kedvelő látogatókat, akik csaknem 40 borászat, több mint 140 féle borát kóstolhatják meg.

Nézd meg az előző évben készített képeinket:

A kóstolón résztvevő borokat vakkóstoló során előminősíti egy borászokból és külsős szakemberekből álló bizottság. Ennek köszönhetően a közönség valóban csodákat kóstolhat, melyek kizárólag a Badacsonyi Borvidéken születnek, ahol a bazalt, a homokkő és a Balaton más és más, de mégis egyedülálló jegyeket kölcsönöznek a bornak.

Fotó: badacsony.com

– Hagyomány, hogy mesterkurzusok is kísérik a rendezvényt érdekes témákkal, előadókkal és izgalmas borokkal: Dr. Csizmadia András, a BorSchola alapítója és vezetője, közismert borszakértő a vakkóstoló során kiválasztott legjobb tételek és a hozzájuk illő ételek mentén mutatja be a borvidék kiválóságát. Dr. Mészáros Gabriella DipWSET nemzetközi borakadémikus, a Borkollégium alapító oktatója pedig az elmúlt 10 év nagy évjárataiban készült borokon keresztül teszi ugyanezt – tájékoztatott Váli Péter.

Fotó: badacsony.com

Az esemény menetrendje nem változik: február 29-én 14 és 16 óra között a kiállítók meghívásos alapon a szakmai partnereket és a sajtó képviselőit fogadják, akik számára a belépés ingyenes. 16 óra után kapunyitás a nagyközönség számára, minden borkedvelőt vár az exkluzív kóstoló.

Fotó: badacsony.com

Jegyeket a rendezvényre és a mesterkurzusokra elővételben lehet vásárolni az alábbi oldalon 6.900 forintos áron, vagy a helyszínen korlátozott számban 8.900 forintért.

Itt elolvashatod az előző évi bemutatkozón készített beszámolónkat!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva