likeBalaton.hu | 2022.08.21. 11:00
Tizenhat embert mentettek ki a Balatonból
Tizenhat embert mentettek ki a vízirendőrök a Balatonból, augusztus 19-én másodfokú viharjelzésben, közölték. Azt mondták, a kora délután érkezett viharos szél hirtelen korbácsolt hullámokat a magyar tengeren.

A strandolók többször kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni.

Műszaki hibás vagy homokpadra futott vitorlások utasait, az erős hullámzásban elsodródó szörfösöket, vízi bicikliseket és kimerült úszókat segítettek ki szorult helyzetükből az egyenruhások.

 

A vízi rendőrség tanácsolta, vízen vagy a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, gyermekeinkre, mert egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

 

 

Elsőfokú viharjelzésnél a viharjelző percenként 45-öt villan, ekkor úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.

Másodfokú viharjelzésnél a viharjelző percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint, a vitorláshajók kivételével nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni. A viharjelzés figyelembe vételével, az alapvető biztonsági intézkedések betartásával megelőzhetőek a veszélyhelyzetek.

 

 

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság kiemelte, ha valaki bajba kerül a Balatonon, vagy bajba jutott embert lát, tegyen bejelentést az ingyenes 1817-es segélyhívón!

Nyitókép: Balatonboglári villámshow
Fotó: Somogyi Csaba/Viharvonal Viharvadász csapat

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva