likeBalaton.hu | 2021.08.24. 16:00
Több mint 1,3 millióan utaztak a Balatonhoz idén csak vonattal
Az érdeklődést látva az utószezonban is biztosítja a sűrű vonatközlekedést a magyar tengerhez a vasúttársaság.

Idén már 1,3 milliónál is többen utaztak a magyar tengerhez vonattal, ami meghaladja a járvány előtti utolsó év adatát, közölte a MÁV-START Zrt.

Várhatóan a kora őszi időszakban is sokan utaznak majd a legnagyobb hazai tóhoz a korábbi évek utasforgalmi tapasztalatai alapján. A vasúttársaság ezért az utószezonban is biztosítja a sűrű vonatközlekedést a Balatonhoz augusztus 30. és szeptember 12. között.

Ebben az időszakban továbbra is elérhetők a Balaton 24/72 napijegyek, amelyekből már több mint 18 ezer kelt el. A napijegyek 24 és 72 órás érvényességük alatt korlátlan számú utazásra jogosítanak másodosztályon a Balaton körül, a Tapolca–Sümeg szakaszon és a balatonfenyvesi kisvasút járatain, valamint a Balatonfüred és Tihany közötti autóbuszjáratokon.

A Balaton 24/72 Duó napijeggyel pedig a Balaton térségében közlekedő számos további autóbuszjáraton is utazhatnak.

A kijelölt InterCity vonatokra kedvezményes áron és korlátozott számban továbbra is megvásárolható a Balaton Okosjegy, ami kizárólag a MÁV applikációban és az interneten érhető el.

A jegyek magukba foglalják a helyjegyet is. A főszezon elmúltával visszatér a jól ismert kerékpáros díjszabás a Balatonnál: biciklit az ország bármely állomásától a 420 forintba kerülő, 1 napig érvényes Balatoni kerékpáros túrajeggyel lehet a tóhoz, és érvényességén belül a tó menti állomások között szállítani. Az InterCity-vonatokra a kerékpáros túrajegyen felül kerékpárhelyjegy váltása is szükséges.

Fotó: Mészáros Annarózsa

Az északi parton, a Székesfehérvár és Balatonfüred között elkészült villamosításnak köszönhetően az utószezonban is új menetrendi struktúrát vezet be a vasúttársaság, kihasználva a csökkenő menetidő és a csendesebb, környezetbarátabb villamosvontatású szerelvények előnyeit. Az utószezonban is kétóránként közlekednek a Vízipók InterRégió vonatok Budapest és Balatonfüred között.

A Kék Hullám vonatok az utószezonban sebesvonatként közlekednek Budapest és Tapolca között kétóránként mindkét irányba.

A nyári menetrendi időszakban közlekedő Katica InterRégió vonatok helyett minden állomáson és megállóhelyen megálló személyvonatokkal lehet utazni Székesfehérvár és Balatonfüred között, amelyek Székesfehérváron csatlakoznak a Budapest felől érkező Balaton InterCitykhez. Kaposvár és Fonyód között új InterRégió vonatpár közlekedik munkanapokon az utószezonban.

A MÁV-START az idei utószezonban is folyamatosan nyomon követi az utasforgalmat, és amennyiben szükséges, beavatkozik a kapacitások bővítésével, átcsoportosításával.

Nyitókép: NIF Zrt.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva