2020.01.26. 14:00
Több mint egymillió vendég fürdött tavaly a Hévízi-tóban
Egymilliónál több vendég látogatott tavaly a hévízi Tófürdőbe, ahol nemrég felújítási munkák kezdődtek, megújulnak az öltözők, a vizes helyiségek.

Dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház főigazgatója elmondta, az elmúlt évben 1 millió 118 ezer vendég kereste fel a gyógytavat, ami nagyságrendileg megegyezik a korábbi években tapasztaltakkal.

– Ez számunkra azt tükrözi – tette hozzá –, hogy megfelelő a vendégek számára az az irányvonal, amit a gyógyfürdő-szolgáltatással képviselünk, s az eredmény visszatükrözi munkánkat, befektetett energiánkat is. A célunk változatlanul az, hogy minél többeknek tudjunk felüdülést, gyógyulást, rekreációt biztosítani, természetesen az egészség jegyében.

A főigazgató beszámolt arról is, hogy legtöbben Magyarországról érkeztek. A dobogó második fokán a német nyelvű országok – Németország és Ausztria – állnak, míg a harmadik helyen Oroszország található a vendégstatisztika szerint. A Hévízi-tó vendégeinek regisztrációs adataiból az is kiderül, hogy a sorrendben a környező országok következnek, elsősorban Szlovákia, Csehország és Szlovénia, illetve feltörekvő piacként Ukrajna, ahonnan egyre többen jönnek a gyógytóhoz. Kelet-Európa más országaiból egyelőre kisebb számban érkeznek látogatók, de dr. Kvarda Attila úgy fogalmazott, remélik, akik itt pozitív élményeket szereznek, elviszik a Tófürdő jó hírét, s így a jövőben abból a régióból is mind többen keresik fel Hévízt.

Nézd meg a fürdőről készített képeket:

A Tófürdőben késő ősszel megkezdték a fogadóépület felújítását, a munkával a főszezon kezdetére, a tervek szerint májusra végeznek.

– Az infrastruktúra fejlesztésében nem mennyiségi, hanem minőségi változásra törekszünk – szögezte le dr. Kvarda Attila. – Éppen ezért most az öltözők, a vizes helyiségek újulnak meg, így a csaptelepek, a kabinok, a burkolatok, illetve a légtechnika, a fűtés és a hűtés, ami a magas páratartalom miatt szintén fontos.

A beruházás miatt a jól ismert kerubos bejáratot lezárták, azt várhatóan júniusban, a főszezon kezdetén nyitják meg.

Fotó: heviz.hu

Ősszel pedig, az önkormányzat gesztorságával, konzorciumi együttműködésben, megkezdődik a Schulhof sétány felújítása, amelynek eredményeként korszerű és még vonzóbb park létesül a gyógytó és a kórházi épületek ölelésében.

A főigazgató arról is beszélt, hogy összességében a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház jó évet zárt, hiszen maximálisan teljesítette a volumenkorlátot, s a fedett fürdő balneológiai szolgáltatásai is szép eredményeket hoztak. Mindezek következtében az intézmény bevételei tavaly növekedtek 2018-hoz képest.

Nyitókép: heviz.hu

Forrás: zaol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva