likeBalaton.hu | 2021.10.22. 08:00
Tök jó tökös programok a Balatonnál
Tökfaragó versenyek, tökös és rémisztő finomságok, koncertek, újbor és szaunaszeánsz is vár rátok az őszi hétvégéken a Balatonnál.

Tök jó Zalakaroson, 2021. október 22-31.

Helyi és környékbeli kézművesek, termelők, borházak kirakodója, gesztenye sütés, forralt bor, tök jó labirintus, tökvásár vár ránk a Balaton közeli üdülővárosban az őszi szünet idején. A kézműves programok mellett szaunaszeánszok nosztalgia diszkó és koncertek is várják a vendégeket.

Tök jó napok Rádpusztán, 2021. október 23-24.

Idén már 10-dik alkalommal rendezik meg a Gasztro Élménybirtokon a Tök jó napokat. Ezúttal a tökfestés és a tökfaragás fogásait az ország egyik legismertebb mestere, az akasztói Kalmár Benedek mutatja meg a gyerekeknek, és megcsodálhatunk egy tökkiállítást is, melynek darabjai a szerelem jegyében készültek. Lesz még tökös kvíz, arcfestés, kincskeresés, lovaskocsikázás, pónilovaglás, és ha megéheztünk, számos fogás közül választhatunk. Például megkóstolhatjuk a friss kemencés tököt, vagy az isteni halászlevet.

Különleges tökök, fantáziadús faragványok várnak Balatonlelle-Rádpusztán
Fotó: Németh Levente/Sonline.hu

Tökölődő játszóház és töklámpás szépségverseny, Balatongyörök, 2021. október 29.

Hozd el a töködet, és szállj be a tökfaragó versenybe, készíts őszi és Halloweenhez kötődő dekorációkat és kóstolj tökös, rémisztő finomságokat a Bertha Bulcsu Művelődési Házban. Kicsiket és nagyokat is várnak a szervezők.

Tök jó nap Balatonszárszón, 2021. október 30.

Október végén családias hangulatú délutánra várják a gyerekeket a balatonszárszói községi könyvtárban. A kicsiket elsőként a Csudatáska Társulat interaktív mesejátéka szórakoztatja, majd hozott anyagból tökfaragás lesz, végül a résztvevők közösen meggyújtják az elkészített töklámpásokat. Mindehhez jólesik egy helyben elfogyasztott zsíros kenyér és egy meleg tea.

Fotó: Krausz Andrea

Halloween-nap Kapolcson, 2021. október 30.

Kapolcson nem csak nyáron, hanem ősszel is programok várnak! Október 30-án lesz itt tökfaragó verseny, szórakoztató lehetőségek egy varázslatos bűvészműsor.

Kalóz programok az őszi szünetben, 2021. október 31.

A Kalózban a tök mint gasztronómiai finomság is jelen van, de akár faragni is lehet. A szünidei, családi programok egyike az október 31-i, családi tökfaragás.

Márton napi vigasság és tökfaragó verseny, Badacsonytomaj, 2021. november 13.

Újbor kóstolóval, libazsíros kenyeres, pogácsás partival köszöntik Szent Márton püspök névnapját a templom előtti téren. Lesz itt boroshordó csapra verése, must, zene-bona és sok meglepetés is. Ne hagyd otthon a jókedvedet és a tökfaragó késedet se.

Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva