Szaniszló Hajnalka | 2019.06.20. 14:00
Csak úgy izzik levegő és tengernyi nyári program vár!
Ömlik ránk a nyár, tombolnak a jobbnál jobb programok, csak győzzünk választani. Bárcsak egyszerre több helyszínen is lehetnénk! Amíg ez nem valósulhat meg, addig is ajánlunk néhányat a hétvégére.

Ne feledd, hogy ha az alábbi listában nem találod meg a számodra megfelelő kikapcsolódási formát, tovább böngészhetsz a likeBalaton.hu oldalán.

Ide kattintva a teljes balatoni programkínálatot megtalálod.

PÉNTEK

A MAPEI Tour de Zalakaros verseny előestéjén a New Level Empire ad ingyenes koncertet a Dísz téren! 2013-as alakulása óta a zenekar a hazai zenei rádiók játszási listáinak éllovasa. Olyan slágereket köszönhetünk a formációnak, mint a „Last One”, a „Son of the Sun”, a „Valahol” vagy épp a „Szerteszét”. Az együttes célja, hogy alapjaiban reformálja meg a modern dance zenét: az eddig kizárólag Dj-k által bemutatott műfajt a New Level Empire zenekari formátumban, hangszeres megoldásokkal kelti életre és viszi színpadra.

70 főt várnak az országúti időfutam versenyre, 3000 m hosszú, forgalomtól részben lezárt pályán. Szurkoljunk mi is a versenyzőknek!

Egy este erejéig a tapasok lesznek a középpontban: finom falatok, kóstolók helyi alapanyagokból, tökéletesre hangolva. Októbertől áprilisig megmutatjuk a gasztronómiai csúcsokat: 9 vendéglátóhely, 7 tematikus gasztrohétvége és a Badacsony egy olyan arca, amit csak ilyenkor, a nyugodtabb évszakokban lehet igazán felfedezni. A vulkanikus borokhoz izgalmas ételeket álmodnak a hegy vendéglátói és mindenit arra invitálnak, hogy ismerd meg fogásról fogásra, lépésről lépésre Badacsonyt.

ROAD Akusztikus Nagykoncert a siófoki szabadtéri színpadon. Ezen az estén kizárólag akusztikus átiratokat játszanak és nem szabadul a közönségre a Road-tól megszokott hangos, energikus őrület!

 

SZOMBAT

Kellemes vasárnap délelőtti túra a csodálatos Badacsony-hegy nyugati és északi részén. A túra legszebb pontján fantasztikus kilátás tárul elénk a Ranolder-keresztnél lévő kilátópontról.

A Balaton-parton meggyújtott máglya fénye teszi titokzatossá az estét, melyet különböző műsorszámok színesítenek. A hangulatos program és tűzgyújtás részesei lehetnek Vonyarcvashegy lakói és vendégeik a strandon megrendezett Szent Iván éjen.

A Pom D’Api Az éneklő sárkány című meséje nyomán bábos mesejátékot adnak elő a balatonföldvári szabadtéri színpadon. Egy napon titokzatos lakó érkezik a francia bérház legfelső emletére egy operaénekes sárkány személyében. Idővel az új jövevény teljesen felbolydítja a megszokott rendet: a házat zene, később azonban ricsaj, patália és felfordulás járja át. A lakók megpróbálnak szembeszállni a jövevénnyel: őrületes krumplibombákkal* és boros vizicsatával* próbálják őt elnémítani, mígnem egy kislány meglepően egyszerűen vet véget a zenebonának. De vajon hogyan?

Fotó: Pixabay

Hello, lányok! Na, persze, fiúk is! Irány a hófehér homok, a magyar tenger és a Halott Pénz koncertje! Hazánk egyik legnépszerűbb zenekara, akik hajtól a szívig mindenre rávesznek, mindig ott lesznek amikor feladnád, s ezen a koncerten is bebizonyítják, hogy a pillanatban érdemes élni, nehogy aztán később megbánjuk, hogy Élnünk kellett volna!

Siófok első NECC PARTY-ja a Plázson! Ez nem a szívből jövő retro, hanem a NECC, ahol mérnöki pontossággal válogatnak a téma szakértői a kilencvenes évek és a kétezres évek zenei szemeteséből, hogy együtt táncolhassunk a penge élén: ász vagy gyász, ciki vagy nem ciki, gáz vagy nem gáz, tűzforró vagy őstré? Senior Hal rulez!

NECC PARTY – a város legnagyobb bulija újra a Budapest Parkban…

Péntek: a kilencvenes és kétezres évek legNECCesebb zenéi, sajátos hangulatban:) Elővételes jegyek kedvezményes áron: http://www.budapestpark.hu/event/necc-party-20170825

Közzétette: NECC PARTY by Spanish Wax – 2017. augusztus 23., szerda

 

VASÁRNAP

Kíváncsi vagy milyen éjszaka, fáklyafénynél felfedezni egy várromot? Szigligeten megtudhatod, átélheted! Igazi középkori hangulatot varázsolnak június 23-án éjszaka a Szigligeti Várba. A látogatók este fegyver és harcászati műsort, bemutatót tekinthetnek meg, ezután fáklyákkal járhatják be a várat.

A siófoki Fő téren a zenés programok mellett véradás és szűrővizsgálatok is várják az érdeklődőket.

A családi kerékpártúra Zalakarosról indulva, kis forgalmú utakon, teljesen sík útvonalon, nagyrészt kerékpárúton halad a Kis-Balatont megkerülve. Sokan emlékeznek gyermekkori olvasmányaikból Tutajosra, akinek Matula bácsi mutatja meg, milyen is a berekbeli élet. A Tüskevár helyszínei elevenednek meg a Karos Spa Kis-Balaton családi kerékpártúra során. Ritka madárfajokat is megfigyelhetünk a háborítatlan tó körüli utakon.

Gigantikus autók, óriási buli, nyaralás, lazulás a zamárdi autós kempingben! Az amerikai álom egy hétvégére a Balaton partjára költözik! Három napos partizás, ahol nemcsak a férfiak, hanem a nők és gyermekek is egyaránt jól érezhetik magukat.

EGÉSZ HÉTVÉGÉN VÁR

Tihany egyik legikonikusabb eseménye, amelyen ugyan, a csodálatosan sokoldalú növény a főszereplő, azonban köré építettek számos olyan programot is, amelyen a családosoktól kezdve az idősebb korosztályig mindenki jól szórakozik. Ezen a hétvégén végre Levendula Fesztivál!

Fotó: Mihály Szilvia

Múzeumok Éjszakája programsorozat a Balatonnál is! Természetesen nálunk minden helyszínt és programot megtalálsz, legyen az Keszthely, Fonyód, Balatonfenyves, Tapolca, Balatonszárszó, Balatonfüred vagy Sümeg.

Ünnepeld a tudatosságot és töltődj fel Európa legnagyobb önismereti fesztiválján Alsóörsön! Európa legnagyobb önismereti és életmód-fesztiválján hetedik alkalommal rendezik meg. Egy héten át megünneplik a tudatosságot, teret adnak a feltöltődésnek és olyan közösséget hoznak létre, amelyből egész évben lehet töltődni. Everness fesztivál június 19-23. között a Balaton partján.

EVERNESS FESZTIVÁL 2017 – AFTER MOVIE

Örömmel jelentjük, hogy itt az Everness 2017 Official Aftermovie! Fogadjátok nagy szeretettel rengeteg munkánk, figyelmünk, szeretetünk rögzített kivonatát! Hálásak vagyunk nektek, hogy ennyien voltunk, hamarosan újra találkozunk!

Közzétette: Everness Fesztivál – 2017. augusztus 11., péntek

 

Az év leghosszabb napján és legrövidebb éjszakáin zenészek, mutatványosok és grafikusok veszik birtokba a fürdőváros belvárosát, hogy többnapos összművészeti fesztivál keretében szórakoztassák az érdeklődőket. Angyalok és Csavargók Összművészeti Fesztivál Hévízen! A rendezvény keretében az utcákon szól a dzsessz, a country, gólyalábasok szórakoztatják a nézelődőket, de a legbátrabbakat még a karikaturisták is megörökítik.

A tavalyi, rendkívül erős felhozatal után idén még nagyobb dobással készül a Beach fesztivál: Bárány Attila, Curtis, Burai, Mark Dekoda, BLR, AK26, Dj Dominique és még több tucat fellépő vár mindenkit!

 

Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva