Múzeumok éjszakája Sümegen
Helyszín Sümeg, Széchenyi György utca
Időpont
Összművészeti csemege a kultúra iránt rajongók számára, színház, költészet, szerelem, művészet, egy kis varázslattal és borral fűszerezve Szent Iván éjjelén. A pillanat, a varázslat, a csend jellemzik az idei Múzeumok Éjszakáját.

Magyarországon az idén 17. alkalommal megrendezésre kerülő országos programsorozatot talán ez a három szó és ennek a három szónak a „jelentés-holdudvarai” jellemezhetik leginkább. Megélni azt a pillanatot, amelyet egy múzeumban egy képpel vagy kiállított tárggyal szemben megélhet a látogató, átélni azt a pillanatot, amikor megismerünk és megértünk valamit, az olyan varázslat, amelynek jó részesévé válni. Ez a találkozás csenddé lesz bennünk: a teremtés megismerésének csendjévé.

Immár negyedik éve, hogy a Kisfaludy Emlékház is részese a sikeres országos programnak. Június 22-én, szombaton este 19 órai kezdettel nyitja meg kapuit az KISFALUDY ÉJSZAKÁJA című rendezvény.

Az est során beszélgetnek színházról, rendezésről, már több mint negyven éve tartó pályáról, Sarkadi Nagy Antalnéval, városuk Díszpolgárával. Kiállítással tisztelgünk a nagy múlttal rendelkező Petőfi Színkör előtt.

A szervezők két különlegességgel is készülnek. Hőfelvétel, Hőleadás / interaktív zenés performance az emberi kapcsolatokról. W. Horváth Tibor, Derkovits ösztöndíjas performance művésszel és Takáts Fruzsina, media designerrel, performerrel. Bájoló- válogatás a legszebb magyar szerelmesvers-megzenésítésekből, Kiss György gitáros-énekmondó előadásában.

A koncertet követően, 22 óra után éjszakai kertmozi várja a vendégeket, András Ferenc: A NAGY GENERÁCIÓ című játékfilmjével.

Egész este lehetőség lesz kiállításokat nézegetni, a múzeumi séta közben Tóth Tamás pincészetének borait, a Sümegtej díjnyertes sajtjait, és a Belvárosi pékség által megálmodott Kisfaludy pogácsáját kóstolni.

Program:

19:00 Kapunyitás; kiállításmegnyitó – emlékek a Petőfi Színkörről; beszélgetés Sarkadi Nagy Antalné, Margó nénivel

20:00 Sümegi ízek – Borkóstoló, sajtkóstoló

20:30 Hőfelvétel, Hőleadás – interaktív zenés performance az emberi kapcsolatokról; W. Horváth Tibor, Derkovits ösztöndíjas performance művésszel és Takáts Fruzsina, media designerrel, performerrel.

20:00 Bájoló – válogatás a legszebb magyar szerelmesvers-megzenésítésekből, Kiss György gitáros-énekmondó előadásában

22:00 Filmvetítés – András Ferenc: A NAGY GENERÁCIÓ

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva