2018.09.27. 12:00
TOP 5 sokáig nyitva tartó füredi étterem
Sokan mennek le még hétközben is a Balatonra, és a séták után jól esik beülni egy kellemes étterembe. Balatonfüreden ajánlunk csodás kilátású színvonalas helyeket, melyek késő estig nyitva tartanak.

Baricska Csárda

A Baricska csárda és vendéglő páratlan környezetben, ősszőlők között, Balatonfüred szívében – a hajókikötőtől, és a Tagore sétánytól kb. 600 méterre – jelenleg is művelt szőlőbirtok mellett helyezkedik el. A vadszőlővel fedett teraszról pompás kilátás nyílik a Balatonra.

Az 1811-ben kialakított csárda 2013 nyár eleji megnyitásától kezdve már nemcsak a Balaton kiváló halait és a nép szokásait őrző ételeket kínálja, mégis hű marad a tradíciókhoz. Üzemeltetői – akik a kitűnő veszprémi Chianti Étterem irányításával már bizonyítottak – azt a célt tűzték maguk elé, hogy e vendéglátóhely legyen a gasztronómia, a borkultúra, s a kultúra egy olyan szentélye, amely hirdeti a környékbeli borászatok és magyar ételkészítés hagyományait, hírnevét. Az étterem Balatonfüred központi helyén, a 71-es főúttól északra helyezkedik el. Gyönyörű panoráma nyílik az ősszőlőkre, s a Balatonra, a Tihanyi félszigetre.

Nyitvatartás: csütörtöktől–vasárnapig: 12–22 (szeptember, október, télen zárva)

Karolina Kávéház es Koktélbár

Amikor a Karolina Kávéházat megálmodták a tulajdonosok, egy pillanatig sem volt kétséges, hogy drága nagymamájukról fogják elnevezni, ezzel állítva emléket azért a sok szépért és jóért, amit élete végéig tőle kaptak.

Karolina Speiz: Telis-tele van saját készítésű portékákkal, csípős és klasszikus sertéskolbászt, májast, füstölt szalonnákat és környékbeli termelők sajtjait kínálják.

Karolina Cukrászat: A sütemények Karolina Mama házi receptjei alapján készülnek, a készítők saját ötleteikkel kiegészítve, kezük munkája nyomán újabb variációkkal bővítve.

Karolina Kávéház: A kávékat hetente frissen pörkölik a legmagasabb minőséget nyújtva. Natúr szálas teák keverékeihez virágszirmok és gyümölcsök adják különleges aromájukat.

Nyitvatartás: hétfő–vasárnap: 9–23 óra

Borcsa Étterem

Balaton legszebb sétánya, a Tagore-sétány keleti végénél várja vendégeit. Az étterem a működését 1984-ben kezdte, 2000 augusztusától pedig teljesen megújulva, töretlen és egyre nagyobb népszerűséggel várja vendégeit.
A hely évek óta a balatoni vendéglátás messze híres színfoltjának számít. Az épületkomplexumban 200 fő befogadására alkalmas, igényes és elegáns fedett terem, 200-300 fős nyitott terasz, 80 fős pizzéria, 80 fős konferencia- és különterem, valamint panoráma terasz áll vendégeink rendelkezésére.

Az étteremben kedvező árakkal, különleges grillezett húsokkal, halakkal, vad- és szárnyas ételekkel, valamint a balatoni borvidék legjobb bortermelőinek boraival, sör–, kávé- és fagylaltkülönlegességekkel, fitness, vegetáriánus és gyermek menüvel várják vendégeinket. A hangulatot a tó közelsége, romantikus sétákat tehetnek vendégeik, a gyermekek pedig szabadon használhatják a játszóteret. Ezen kívül kellemes élőzene varázsolja könnyeddé az estéket.

Nyitvatartás: 11–22.30 (csütörtök, péntek, szombat: 23 óráig)

Balaton Étterem

A Balaton Étterem a tradícionális és házias ízek kedvelőinek találkahelye, ahol jó együtt lenni a családias hangulat miatt is. Gyönyörű panoráma, a régió kimagasló borai és vidám hangulat vár, ahol a konyha ötvözi a hagyományos ízeket a modern kulinária divatos ételeivel. Közvetlen a Tagore sétány mellett helyezkedik el. Csodálatos Balatonra néző, panorámás rendezvényteremmel és terasszal rendelkezik.
Nyitvatartás: 11-22 óráig

Első Füredi Sörház Gasztropub

A régió első sörháza a Tagore sétány mellett található, balatoni panorámával. A sörgyártók kiválóságai mellett a konyha is változatos kínálatával varázsolják el a gasztronómia és sörkedvelő vendégeket. Egész évben nyitva tartanak, hogy bemutathassák sörkülönlegességeinket és évszakonként megújuló, egyedi konyhánkat.

A mesébe illő környezetet a falak között is élvezhetjük, és még mi mindent… Mondjuk a Balaton 17 Brewing Co. kiváló kraft söreit, mindamellett Előházi Ádám és Mogyorósi Gergely Chefjek elhivatottságából fakadó, és a Monarchia ízeit újra értelmező költemények változó sokaságát. Van itt friss zöldségek leve, francia pörkölésű kávé.

Nyitvatartás: 12-23 óráig

Összeállította: Bólyi Alexandra

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva