2019.12.21. 14:00
Top 9 különleges karácsonyfa a nagyvilágból és persze a Balatonról
Hologram, bor, whisky, ledek milliói, élő emberek, mentőautók, hegyek... van itt mindenféle "alapanyag", amiből különleges karácsonyfát készíthetünk.

1. LED-karácsony

Talán a világ egyik legfényesebb karácsonyfáját Tokióban állították a Szivárványhíd mellett. A fához több millió LED-égőt használtak. Az izzókat egy fenyő alakú keretre aggatták fel, amik messziről adták ki a formát.

6. 600 méter magas karácsonyfa a hegyoldalon
Az olaszok Gobbio városa fölött magasodó hegyre 1200 különböző fénycsőből fektettek le egy 600 méteres fát, ami 50 kilométerről is látszik. 1991 óta minden évben feldíszítik.

3. Badacsonyi advent
Teljesen rendhagyó módon borult ünnepi fénybe a Badacsonyi hegy. A Szigligeti vár ágyújának dörgésére kapcsolták be a fényfüzéreket, nézd meg videónkon a megismételhetetlen pillanatot!

Fotó: Orbán Péter

 

4. Nem létező fa
Bár látszott, mégsem létezett az Amszterdamban felállított fa, mivel hologrammal vetítették ki. A közel hétméteres alkotás térbeli volt, így 360 fokban körbe lehetett sétálni.

5. Tömény karácsony
Amerikában támadt az az ötlet, hogy whiskyshordóból és -ládából csinálnak karácsonyfát. Tennessee államban összesen 140 darab üres hordót és 53 darab ládát használtak fel a 8 méter magas építményhez, ami így 7,2 tonnát nyomott.

6. A saját borkarácsonyunk 🙂
A Balatoni Kör is minden évben készül egy kis karácsonyfával. Nem nyom sok tonnát, és nagyon magasra nem is nő, de a legfinomabb balatoni borok közül válogatják az „alapanyagot”.

Közzétette: Istvándy Birtok és Borműhely – 2019. december 9., hétfő

7. Élő ünnepi alkotás
4030 ember állt össze, hogy megalkossák a világ legnagyobb, emberekből álló fáját. Az indiai Chengannur diákjai színes felsőkben álltak szorosan egymás mellett.

Largest Human Christmas Tree

This week the people of Chengannur in Kerala, India made a tree-mendous seasonal effort with 4,030 participants setting a new record for the Largest Human Christmas Tree, at an event organised by Mission Chengannur and Sobhana George

Közzétette: Guinness World Records – 2015. december 23., szerda

8. A legnagyobb
Az eddig állított és feldíszített legmagasabb fenyő 37 méter volt. A monstrumot a floridai Lantanában állították ki, és mintegy 300 ezer fénypont díszítette.

9. Életmentő karácsonyfa
A szó szoros értelmémben életMENTŐ, hiszen a 42 méteres „karácsonyfát” 23 mentőautó alkotja és több száz kék-piros LED teszi igazán látványossá.

ÓRIÁSI KARÁCSONYFÁT ÁLLÍTOTT AZ ORSZÁGOS MENTŐSZOLGÁLATA 42 méteres fenyőt 23 mentőautó alkotja és több száz kék-piros LED teszi igazán látványossá. A mentők balesetmentes készülődést kívánnak idei első karácsonyi videójukban!?❤️?#mentők #veddészreamentőt

Közzétette: Országos Mentőszolgálat – 2019. december 9., hétfő

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva