Krausz Andrea | 2020.10.10. 19:20
Történelmet írt a világ leghosszabb horgászversenye a Balatonnál
Véget ért a VIII. Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny (NBBH), melyen a résztvevők a Balaton középső és nyugati medencéjében 187 órán át non-stop fogták a hatalmas pontyokat. Az idei volt az NBBH történetének legsikeresebb megmérettetése: kifogták a mindenkori versenyek legnagyobb halát.

Szombaton ünnepélyes keretek között kihirdették a nyolcadik alkalommal megrendezett horgászverseny végeredményét. Az október 2-tól 10-ig zajló eseményen 106 négytagú csapat vett részt, idén a járvány miatt külföldiek nem indultak.

Érdekesség, hogy a kvalifikációhoz nyolc darab, nyolc kiló feletti halat kellett kifogni, melyeknek az összsúlya számított be a versenybe. Szamosi Attila főszervező a Révfülöpön tartott eseményen elmondta, hogy nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a Balaton Európa legjobb bojlis vize. “Irgalmatlan mennyiségű hal volt” – foglalta össze a Szamosi Attila, aki elárulta azt is, hogy az időjárás sem fogadta mindig kegyeibe a csapatokat, hiszen a másodfokú viharjelzésekben sok csapat sátrát törte össze az erős szél, de a résztvevők így is helyt álltak.

  • 10 kg feletti halból 898 darabot fogtak a versenyzők.
  • 20 kg feletti halból 31 darabot emeltek zsákba.
  • 77 olyan csapat fogta meg a 8 db, 8 kg fölötti halat.
  • A versenyen fogott átlagsúly 12,7 kg volt.
  • Balatonmáriafürdőn kifogták a mindenkori versenyek legnagyobb halát. Hossza 96 cm, súlya 29,175 kg volt.

Utóbbit, egyebek mellett 600 ezer forintos különdíjjal is jutalmazták. A likeBalaton.hu is beszámolt róla, hogy október 5-én Szabó Pipsi István, a Balaton Baits By Pipsi nevű csapat vezetője emelte ki az óriási pontyot Balatonmáriafürdőn. Itt lehet olvasni róla!

Szabó Pipsi István a versenyek mindenkori legnagyobb halával
Fotó: facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

 

De még ez a hatalmas hal sem volt elég, hogy a Balaton Baits By Pipsi csapata felkerüljön a dobogóra, az utolsó pillanatig kiélezett és szoros volt a küzdelem.

Az abszolút első három helyezett:

Első hely – Provincial Team 146,575 kg összfogással. Átlagsúly: 18,32 kg (Fonyód)

Második hely – Carp Caraván Team 142,725 kg összfogással. Átlagsúly: 17,84 kg (Balatonfenyves)

Harmadik hely – Drajkó Carp Team 142,410 kg összfogással. Átlagsúly: 17.8 kg (Fonyód)

Verseny közben a győztes csapat, a Provincial Team
Fotó: facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

 

Érdekesség, hogy a győztes, Provincial Team az utolsó napon fogta meg a verseny második legnagyobb halát, amit Kovács Norbert terelt szákba 26,475 kg-os súllyal. A legnagyobb pontyokat ezúttal a déli part adta a versenynek, a dobogósok is mindannyian itt horgásztak.

Nyitókép: facebook/Nemzetközi Balatoni Bojlis Horgászverseny

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva