csupasport.hu/N. Zs. | 2021.03.12. 17:00
Túrázáskor nem kötelező a maszkviselés
A március 22-ig érvényben lévő járványvédelmi intézkedések a kirándulókat is érintik. Az erdők, parkok, arborétumok nyitva tarthatnak, a szálláshelyek azonban nem fogadhatnak turistákat.

A koronavírus-járvány miatt már egy éve enyhébb vagy szigorúbb korlátozások érintik azokat, akik a természetben tervezik eltölteni szabadidejüket. A Magyar Természetjáró-szövetség (MTSZ) weboldala a kormány által kiadott szabályok értelmezésében állandó segítséget nyújt, így a március 8-án hozott és március 22-ig érvényes intézkedések esetében is.

Az MTSZ állásfoglalása szerint túrázni továbbra is egyedül vagy a közös háztartásban élőkkel lehet, másoktól másfél méteres távolságot kell tartani. A 104/2021. (III. 5.) számú kormányrendelet 3. paragrafusának 3. pontja szerint a külterületen, illetve a települések belterületén található parkok, arborétumok és erdők nyitva maradnak, azok látogatása továbbra is engedélyezett. A 2. pont mindemellett kimondja, hogy

az egyéni szabadidős sporttevékenységek – így a túrázás – alatt nem kell maszkot viselni.

Kirándulásainkat a kijárási tilalom miatt tervezzük egynaposra, annál is inkább, mert a szálláshelyek továbbra sincsenek nyitva, csupán oktatási vagy üzleti célból fogadhatnak vendégeket. A teljesítménytúrák szervezése egyelőre szintén tilos, így akik ezek teljesítését tűzték ki célul az év során, nem tehetnek mást, minthogy a felkészülésre összpontosítanak.

Kisebb kirándulásokra a Balaton környékén számos lehetőség van, ide kattintva böngészhettek belőlük!

Forrás: Csupasport.hu
Nyitókép: freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva