sonline.hu / Harsányi Miklós | 2021.09.27. 07:00
Tűzceremóniával kötöttek házasságot a Krisna-völgyben
Védikus esküvő tűzceremóniával és vegetáriánus ételek három napon át – érdemes volt a hétvégén felkeresni a somogyvámosi Krisna-völgyet.

– Sokakat megérint ez a szellemiség – mondta a tengeri Jugl Zoltán. – Először vagyok itt, évek óta szerettem volna eljönni Somogyvámosra, egy csoporttal érkeztem. Békés, nyugalmas hely, az itt élő emberek barátságosan fogadtak. Ha lehet, később is szeretnék majd visszajönni.

A somogyvámosi Krisna-völgyben két év után újra védikus esküvőt tartottak. A szertartásnak otthont adó nagy rendezvénysátorba először a vőlegényt kísérték be, utána a piros fátyollal letakart, díszes száriban érkező menyasszonyt. Több százan, köztük külföldi – német, osztrák – látogatók követték figyelemmel a ceremóniát.

A hagyományok szerint a vőlegény láthatja először az ünneplőbe öltöztetett arát, így volt ez a vasárnapi esküvőn is, ahol a pár a fátyol fellebbentése után virágfüzért cserélt.

Az orosz származású menyasszony sokáig Törökországban élt, s jelenleg a Krisna-völgyi étteremben főszakácsként dolgozik. A különleges tisztelet jeleként a színpadon hétszer körbe járta a vőlegényét. Tűzceremóniával folytatódott a különleges házasságkötés.

– Varázslatos az ünnepség – jegyezte meg egy budapesti fiatalember. Feleségével nyolc hónapos kisfiukat tolták a babakocsiban. – Kíváncsiak voltunk az esküvőre, s nem hagyjuk ki azt a lehetőséget sem, hogy megkóstoljuk ezeket az ételeket. Az illatok után megyünk, a sós ételek után feltétlenül megkóstoljuk az édességeket is.

Védikus esküvőt tartottak a Krisna-völgyben tűzceremóniával. Cikk hamarosan!
#krisnavölgy #somogy

Posted by Sonline.hu – Somogy közösségi és hírportálja on Sunday, September 26, 2021

Látványfőzés, hennafestés és ökrös szekér túrák: az egész napos rendezvény keretében számos kísérőprogram közül választhattak a látogatók. Kurkuma, cukkini, őrölt római kömény, csilipor és sárgaborsó liszt: részben ez alkotja a cukkini pakorát. Szabad téren sütötték-főzték a finomságokat, sokan kértek uttapamot, mely részben kápia paprikából, paradicsomból, finomra vágott korianderzöldből, zöld csiliből továbbá tésztából készült. Külön standon mézet és hanumán kenőcsöt is árultak, utóbbi gyógynövény-keveréket tartalmaz, s égési sérülésre, illetve gyulladásra is ajánlják.

Szabdzsi után csípős csevdát falatozhatott a násznép

Főételként többek közt burgonya-padlizsán szabdzsit is falatozhattak a látogatók, aki pedig csípős csemegére vágyott, csevdát kért. Az édes­szájúak sem panaszkodhattak, a fahéjas cukorral meghintett – sokak szerint almás fánkhoz hasonlító – almapakorát ízlelhették meg. Volt, aki a helyi étterembe tért be, ahol ízletes és különleges ételek közül lehetett rendelni. A sok finomság részben helyben termelt alapanyagokból készült. S aki megszomjazott, frissítő italként egy pohár mango lassit ihatott.

Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva