likeBalaton.hu | 2022.03.05. 14:00
Új gyorsforgalmi szakaszon
Átadták a forgalomnak az M76-os autóút újabb szakaszát, az 5-ös és a 8-as km között. Mostantól a gyorsforgalmin lehet autózni Balatonszentgyörgy és a Keszthelyhez tartozó Fenékpuszta között.

A Balatonkeresztúr és a 76-os főúti ideiglenes körforgalmi végcsomópont között már új, kiépített szakaszon lehet autózni. A Balatonszentgyörgy-Balatonberény és Keszthely-Fenékpuszta közötti szakasz díjmentesen használható, a korábban átadott szakasz viszont matricaköteles.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter arról is szólt: az M7-es autópályát Zalaegerszeggel összekötő M76-os a zalaegerszegi járműipari tesztpálya részeként is működik majd, ugyanis egy tíz kilométeres szakaszt tesztútként alakítanak majd ki. Ez a rész alkalmanként teljesen lezárható, ahol nagysebességű járművizsgálatokat is végezhetnek. Hozzátette még, hogy a Balatonszentgyörgynél most elkészült három kilométeres szakasz rendkívül bonyolult a terepviszonyok és az út-vasút-csatlakozások miatt. Hasonlóan műszaki kihívást jelent a folytatás – már pályázatra meghirdetett – építése, mert a Kis-Balaton mellett kell megépíteni, és a remények szerint akár két év alatt el is készülhet.

Nyul Zoltán, a NIF Zrt. beruházási vezérigazgató-helyettese kifejtette: a három kilométeres új szakaszon hat felüljárót építettek, ami a Zala folyón és a vasútvonalon is átvezet. Új nyomvonalakra került a 76-os és részben a 71-es főút és azok csatlakozása is, továbbá három kilométer kerékpárút is épült, valamint négy vidraátjáró, a természettel való kapcsolat biztosítása érdekében.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva