likeBalaton.hu | 2021.12.17. 13:30
Új hajók érkeznek a Balatonra
A kormány támogatásának köszönhetően, a BAHART jelenlegi flottájának megújítása, az üzemeltett kikötők felújításának előkészítése mellett új kompok és katamaránok gyártása is elkezdődött. A hajók jövő évben érkeznek a Balatonra.

Az állami 6,6 milliárd forintos tőkeemelésnek köszönhetően két darab 45 méteres kompot és ugyancsak két darab 35 méteres katamaránt szerez be a BAHART közel 5,7 milliárd forintból.

Új hajók érkeznek a Balatonra-ilyen lesz a két új komp
Kép: BAHART

A beruházás a hajózási társaság 2030-ig tervezett teljes modernizációs folyamatának első üteme. Az új járművek a legkorszerűbb műszaki és utaskiszolgálási eszközökkel rendelkeznek majd. Kiemelt cél, hogy

európai színvonalú szolgáltatást biztosítsanak az utasoknak. Ez a fejlesztés történelmi léptékű a BAHART és a balatoni hajózás életében.

A hajók gyártása már megkezdődött. Várhatóan 2022-ban érkeznek a Balatonra. A vízijárművek – méretük miatt – nem szállíthatóak a Sió csatornán, ezért a tavon történik majd meg a végső összeszerelésük.

A jövő évben már két ilyen katamarán is közlekedik a tavon
Kép: BAHART

A kompok Szántódrév és Tihanyrév között, míg a katamaránok Siófok és Balatonfüred, illetve Tihany között, valamint a Fonyód-Badacsony útvonalon közlekednek majd, így biztosítva a kiemelt balatoni desztinációk elérését.

 

Nyitókép: A hajóflotta bővül négy vízijárművel jövőre
Fotó: Bahart

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva