2018.09.03. 10:00
Új kerékpárútszakasz Balatonalmádiban
Kerékpárosbarát fejlesztések kezdődtek meg Balatonalmádiban. Több mint 350 millió forintból új kerékpárút és jelzőlámpás csomópont létesül.

A projekt részeként több mint öt kilométer új kerékpáros útvonal épül a Veszprémből Szentkirályszabadján át Balatonalmádi határáig vezető kerékpárút belterületi folytatásaként. A projekt részeként a kerékpárutak építése mellett Balatonalmádi belvárosában új kerékpártárolási lehetőséget is létesítenek.

A beruházásokra a város 265,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el, amelyet 87,2 millió forint önrésszel egészítettek ki. A munkaterületet augusztus közepén vette át a kivitelezést végző Strabag Általános Építő Kft., és a munkák még az idén befejeződnek.

A beruházás a Szentkirályszabadja felől Balatonalmádiba érkező vonalat köti össze a Balatoni Bringakörúttal: a Remetevölgyi úttól – ahol a korábban kiépített kerékpárút véget ér – az egykori vasúti töltésen keresztül vezet lakott területre az új nyomvonal. Ezen a szakaszon 2,9 kilométer hosszan épül új bicikliút, amely ezután a Töltés-Vécsey-Fadrusz -Óvári utca nyomvonalon halad nyitott kerékpársávként.

Az Óvári utca és a 71-es út találkozásánál új jelzőlámpás átkelőt létesítenek, hogy biztonságosan kelhessenek át a forgalmas csomópontban a biciklisek. A Felsőörsi-Óvári -Verseny utcák vonalán kiépülő szakasz a Bringakörút elérhetőségét javítja, míg a Budai Nagy Antal-Lenkei- Óvári-Baross-Babits utcákon készülő nyomvonal a vörösberényi városrészt köti össze a központtal. Ezeken a szakaszokon nem új kerékpárút épül, hanem útburkolati jelek és táblák segítik és teszik biztonságosabbá a kerékpárosok közlekedését. A projekt részeként a buszpályaudvarnál úgynevezett B+R parkoló is készül, amely húsz kerékpár tárolását teszi lehetővé.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva