likeBalaton.hu | 2021.10.10. 14:00
Ennek örülni fognak a hajózók - Több mint 80 új kikötőhely a Balatonnál
Legalább részben enyhíti az utóbbi idők krónikus balatoni kikötőhely-hiányát a Balatonfői Yacht Club fejlesztése: tavasztól további több mint nyolcvan hajót tudnak elhelyezni.

81 új hajóhelyet alakítottak ki a Budapesthez egyik legközelebbi fekvésű kikötőben, a Balatonfői Yacht Clubban, amelyben eddig 91 hajó állhatott.
A fejlesztési munkák 2021 tavaszán kezdődtek. Az új hullámvédmű elkészült, és az úszópontonok is már a kikötőben vannak. Jelenleg a farcölöpöket helyezik el, és az infrastruktúra fejlesztésén dolgoznak, áprilistól várják az új bérlőket.

A kiváló hullámvédelemmel ellátott új kikötőhelyek jelentős része a BFYC remek földrajzi elhelyezkedését kihasználva nagyszerű panorámát kínál a keleti medencére, és a vízforgatásos technológiának köszönhetően télen is fagymentes, így a bérlők sokkal hosszabb szezont élvezhetnek.

A bővítéshez kapcsolódóan egy új vendéglátó- és szórakoztató központot is létesítenek, amelynek az ad különlegesen egyedi hangulatot, hogy közvetlenül a vízre épül, remek kilátással a Balatonra.

A fejlesztés nem merült ki pusztán az új helyek kialakításában, a megnövekvő forgalmi igényekre való tekintettel egy sor parti beruházásra is sor került, illetve ezek egy része a következő hónapokban valósul meg. Ezek keretében új parkolóhelyeket létesítettek korábban, hogy az új helyek bérlői is kulturált körülmények között hagyhassák az autóikat a kikötőben.
Jelenleg az éttermi teraszok és a panzió felújítása zajlik, illetve megújul a strand is, amelyhez a Balatonon egyedülálló módon egy kis plázs is kapcsolódik. Az őszi-téli hónapok során lezajlik a meglévő épületek, illetve a vizes blokkok felújítása is.

– A fejlesztésekkel az volt a célunk, hogy a bővítés mellett tovább emeljük a BFYC szolgáltatási színvonalát, ugyanakkor megőrizzük azt a családias jelleget is, amelyet a bérlőink nagyra értékelnek. Ennek megfelelően fontos volt számunkra, hogy olyan minőségi közösségi tereket tudjunk kínálni, amelyek egyértelműen az élvonalába emelik a kikötőt, és az érkező hajósok igényeit a lehető legmagasabb színvonalon szolgálhassuk ki – fogalmazott Lénárt Anita, a Balatonfői Yacht Club üzemeltetési vezetője.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva