2019.07.14. 19:00
Új plébánosok Siófokon és Balatonlellén
Több új pap kerül a Balatonhoz, Siófokra és Lellére is új pásztort nevezett ki Varga László kaposvári megyéspüspök.

Wirth János siófoki plébánost, megköszönve több évtizedes lelkipásztori, általános helynöki és irodaigazgatói szolgálatát, saját kérésére nyugállományba helyezte. A 90 felé lépegető plébános már beköltözött a zselickislaki otthonba. Kovács Jenő balatonlellei plébános szintén kérte nyugdíjazását, így fejet hajtva munkája előtt, augusztus 10-e hatállyal nyugállományba vonulnak. A frissen szentelt papok közül, Vida Zoltán lesz a siófoki Sarlós Boldogasszony Plébániára káplánja. A főpásztor felmentette Szűcs Imre plébánost a nagykanizsai Jézus Szíve Plébánia ellátása alól, és kinevezte Balatonlelle plébánosává, de a látrányi híveket is ellátja majd. Nikli Zsolt plébános kerül a helyére augusztus 10-től.

Mivel Gárdonyi Máté siófok-kiliti plébánost, egyháztörténészt Veres András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem nagykancellárja kikérte, a megyéspüspök elengedte, s így Máté atya a Közép- és Újkori Egyháztörténeti tanszéket vezetheti az ősztől. Helyére Bojtor Róbert, a korábbi miklósfai plébános kerül. Vörös Péter a siófoki Sarlós Boldogasszony-templomból a kaposvári donneri Szent Kereszt-templomba kerül plébániai kormányzóként, s a kaposszerdahelyieket is pasztorálja majd, ugyanis Nyéky Kálmán atya Siófokon folytatja szolgálatát.

Kisiván Csaba siófoki káplán Szentbalázsra plébániai kormányzóként érkezik, de a taszári hívek is hallhatják prédikációit, s Bálint Gábor atya helyett ő lesz a Kaposvári Egyetem lelkésze is.

 

Forrás: Lőrincz Sándor/sonline.hu

Borítóképen: Nikli Zsolt plébános és Varga László megyéspüspök, Fotó: Lang Róbert

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva