Krausz Andrea | 2019.03.01. 06:00
Új tagok a Balatoni Körben és GasztroPiknik Füreden
Szombaton újra körbe kóstolhatjuk a Balatont, de ehhez nem kell útra kelnünk a tó körül. A balatonfüredi Aura Hotel melletti parkolóban 9 étterem, 10 borászat, 1 pálinka-manufaktúra és 1 cukrászat kápráztatja el gasztronómiai költeményeivel a nagyközönséget.

Egy igazi családi eseménynek ígérkezik a Balatoni Kör GasztroPiknik sorozatának füredi állomása. A kóstolás mellett élő zene valamint gyermekprogramok várják az érdeklődőket. A kicsik kipróbálhatják a Fanyűvő Játékpark egyedi, fából készült játékait, Füred Kapitány pedig varázslatos kókuszgolyókészítésre invitálja a kicsiket.

A Fanyűvő Játékpark is várja a gyerekeket a GasztroPikniken (Fotó: facebook)

A Balatoni Kör az elmúlt években számos, a közönség és média figyelmét megragadó, a balatoni vendéglátás jövőjét meghatározó rendezvényt szervezett. Az egyik legjelentősebb és legnépszerűbb esemény a GasztroPiknik-sorozat, amely negyedik állomásához érkezik Balatonfüreden.

Az egyesület most ünnepli fennállásának 5 éves évfordulóját. 2014 márciusában alakultak meg, hogy természetes egységként kezelve a Balatont, magasabb szintre emeljék a gasztronómiát és a vendéglátást, valamint hirdessék régióközpontú szemléletüket, és javítsák a helyi életminőséget.

Március 2-án a Balatoni kör Balatonfüredre látogat. 9 étterem, 9 borászat, 1 pálinka főzde és 1 cukrászda kínálatával találkozhatsz egy időben egy helyen. Gyere, és kóstold meg a Balaton ízeit! ?#egészévbenBalaton #gasztropiknik #BalatoniKÖR

Közzétette: Balatoni KÖR – 2019. február 24., vasárnap

Legutóbb megtartott havi közgyűlésükön tucatnyi új tagot választottak soraikba, így már 45 fős lett az egyesület. Kiemelendő az új tagok közül a tévés Borbás Marcsi, vagy épp a Fradi volt sztárkapusa és mostani vendégház-tulajdonos Hajdu Attila, de bekerült éttermes, szállodás, borász, sőt a Siófoki Szakképzési Centrum főigazgatója is.

Itt a teljes lista az új tagokról:

Borbás Marcsi – Gasztroangyal

Gajda Tibor – Bock Bisztró Balaton

Hajdu Attila – Fürjes Villa

Kántor Zsuzsanna – Bistro Sparhelt

Konyári Borbála – IKON Borászat

Kövérné Kalmár Móni – Mónisüti

Mihók Tamás – Mala Garden Design Hotel and Restaurant

Szamosi Lóránt – Siófoki Szakképzési Centrum

Szakál Bálint – Gusto13 Bistro & Delicate

Székely Sándor – Gianpiero’s Étterem

Tanko Balázs – Zala Springs Golf Resort

Varga László – Aura Hotel

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke szerint egy csodálatos időszakban van az egyesület, hiszen szemük láttára, részben a munkájuk hatására alakul, változik a Balaton.

Kezdjük elengedni a múlt árnyait, helyére minőség és barátság költözik, és ennek a folyamatnak alapja lett a BalatoniKör. Büszkék vagyunk rá, hogy az Egész évben Balaton és Egymást ajánljuk szlogenjeink néhány év alatt valós tartalommal gazdagodtak – értékelt Laposa Bence, az 5 éves jubileumát ünneplő szervezet vezetője.

A balatonfüredi Bergman Cukrászda kínálata (Fotó: facebook/Balatoni Kör)

Balatonfüreden mindenki megtapasztalhatja azt a hangulatot és minőséget, amit a Kör kínál a vendégeknek. A részletes programról itt lehet olvasni.

Az esemény kísérőrendezvényeként néhányan vitorlásra szállnak és bebizonyítják, hogy ilyenkor is lehet hódolni a sportnak, a Balaton pedig minden évszakban élvezhető és gyönyörű.

Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva