likeBalaton.hu | 2022.03.30. 16:00
Újabb balatoni borok kaphatnak a nyakukba kortárs verset
Verskedvelő észak-balatoni pincészetek jelentkezését várják a szervezők, a cél, hogy a kortárs borok segítségével a kortárs irodalmat is közelebb hozzák a fogyasztókhoz.

– Az @1bor1vers keresi azokat az észak-balatoni pincészeteket, akiknek egy-egy kiemelt tétele szívesen „viselne” kortárs verset. A projekt célja, hogy a közönség többet kapjon, mint egy jó bor, vagy egy jó vers. Szóról szóra, kortyról kortyra kerekedik ki az élmény, a bor árnyalja a verset, vagy a vers színezi ki a bort? A lényeg, hogy kiegészítsék egymást – mondja Budavári Dóra projektgazda.

1 bor 1 vers hivatalos sajtófotó

2021-ben 6 Szent György-hegyi pince részvételével indult el az 1 Bor 1 Vers projekt: a „kortárs borok” mellé kortárs verseket választottak a borászatok.

Kattints ide, és olvasd el a verseket, ismerd mag a borokat.

Idén bővül a történet: most már 12 kiválasztott pincészet, és annak egy bora vehet részt a programban. Keresik tehát azt a 12 „kortárs borászatot”, aki szívesen együttműködne a kortárs költészet népszerűsítésében. A program a VEB 2023 EKF támogatásában jön létre, így olyan borászatok jelentkezését várják, akik a Balatoni borrégió északi részében működnek (elsősorban Badacsony, Balaton-felvidék, Balatonfüred-Csopak). A nyertes 12 borászat 800 tételén jelennek majd meg a versek, nyakcímke formájában.

Török Csaba
Fotó: Lili Chripko / 1 bor 1 vers hivatalos sajtófotó

A beérkezett pályázatok közül a szakértő zsűri választja ki nyerteseket. A nevezési feltételeket az 1 bor 1 vers közösségi oldalán találjátok.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva