vg.hu | 2022.11.23. 18:00
Újabb bank adott ki figyelmeztetést adathalász támadás miatt
Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Takarékbankhoz, amelyek szerint adathalász linkre kattintottak a Google vagy a Bing keresőjéből.

Az utóbbi időszakban megszaporodtak a Takarékbank ügyfeleit célzó adathalász kísérletek, amelyek során a csalók személyes adatokat próbálnak megszerezni. Az adathalászok legújabb módszere, hogy a Google és a Bing keresőjében hirdetik csaló oldalaikat. Korábban hasonlóra figyelmeztetett az OTP Bank is.

A bank szakemberei a következőket javasolják az ügyfeleknek biztonságuk érdekében:

  • soha ne a böngésző keresőjén keresztül keressenek rá a bank vagy bankjuk internetbankjának oldalára, hanem minden esetben a bank hivatalos honlapjáról (www.takarekbank.hu) nyissák meg az internetbankot.
  • Ellenőrizzék a böngésző címsorában szereplő címet, és ha nem a https://www.takarekbank.hu/netbank vagy a [netbank.takarekbank.hu]netbank.takarekbank.hu cím szerepel, vagy nem „.hu”-ra végződik a cím, azonnal zárják be a böngészőt.
  • Minden esetben olvassák el az SMS-ben kapott jóváhagyó kódot tartalmazó üzenetet, ellenőrizve, mihez adják jóváhagyásukat.
  • A bank applikációjával történő jóváhagyás esetén mindig ellenőrizzék az aláírandó tranzakciót vagy módosítást a jóváhagyás előtt.

 

Ha bizonytalan vagy a Takarékbanktól kapott üzeneteket illetően (pl. nem ők indították a tranzakciót vagy az applikációtelepítést, vagy idegen nyelvű SMS érkezik), azonnal hívjd a bank telefonos ügyfélszolgálatát a 06 1 311 3110-es telefonszámon.

 

Ha megnyitottad a hivatkozást és megadták az adataidat, azonnal keresd fel a bank ügyfélszolgálatát, és függesszd fel netbankjogosultságodat!

Fotó: illusztráció/Freepik
Forrás: vg.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva