Krausz Andrea | 2018.08.07. 20:19
Újabb félmilliomodik utast köszöntöttek
Az idei nyáron várhatóan több rekordot is megdönt a balatoni hajózás. A kompokon is hatalmas a forgalom, de nagyon keresettek a programhajók is.

A Balatoni Hajózási Zrt. (BAHART) munkatársai a parton várták a Balatonfüredről érkező Siófok katamarán megérkezését. A fedélzeten utazók a felszálláskor kaptak egy-egy sorsjegyet, így már sejtették, hogy közülük bárki megnyerheti a BAHART értékes nyereményét. 16 órakor érkezett meg Siófokra a hajó, több, mint 170 utassal. A hajózási cég vezetői a leszállás előtt azonnal megtartották a sorsolást.

Így zajlott az esemény:

Szabó László és családja boldogan vette át az 50.000 Ft-os BAHART Joker Kártyát, mellyel a jövő év végéig bármikor további hajós élményeket szerezhetnek, akár a barátaikkal együtt. Sokféle lehetőség közül választhatnak, utazhatnak program- és sétahajókon, mehetnek gyorshajóval vagy akár komppal.

A szécsényi Szabó László, felesége és gyermekei igencsak meglepődtek:

Balatoni Hajózási Zrt. bizakodó a szezon eddigi alakulását látva. A kompokon három héttel ezelőtt köszöntötték az 500 ezredik utast, most pedig a tavalyi évhez képest valamivel korábban érték el a félmilliós számot a személyhajózásban. Összességében már több, mint 1,3 millió utast szállítottak a személyhajók és kompok idén.
Valójában a kánikula nem nagyon kedvez a hajózásnak, a települések közötti menetrendi járatokon összességében még így is 15 ezer fővel többen utaztak eddig az év során.
A RÉV üzletágban az elmúlt hétvégén az utasszám meghaladta a 800.000 főt, így akár az is elképzelhető, hogy ismét rekord lesz a kompokon.

A séta- és esti programhajózásban 19 százalékos emelkedést mutatnak a számok a tavalyihoz képest. Kiemelkedően teljesít idén a sétahajózás a 28 százalékos utasszám-növekedéssel, de 30 százalékos emelkedést regisztráltak eddig a családoknak szóló varázshajó-szolgáltatás esetében és 10 százalékosat a bulihajókon is.

Kollár Józsefet, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatóját kérdeztük:

A főidényi hajózási szezon idén egészen augusztus 26-ig tart.

Kép és szöveg: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva